This Week Entrepreneur: Trading and supply Biz

Hi ,

How are you? Its been sometimes already that i get entrepreneurs to be featured here . And this week i get to meet this mother whom i saw few times and i like the energy that she have towards being successful.

I want her to share some of her tips and ideas that might be useful for all of us.

She don’t want her picture to be here anyway… But my advice for entrepreneurs never be shameful to show your face to the world.

1) What kind of business do you have? What inspired you to become an entrepreneur?

I am doing supply and trading business. What really inspired me to be an entrepreneur beside the vast potential income is that I can be my own boss and manage my time according to what I realy want , not dictated to me by my boss.

2) Did you need to have a certain mindset to achieve success?

Of course. In doing business you HAVE to have the right mindset. You need to be VERY positive and willing to accept the rejections that come your way as a learning experience to excel in your business.

3) Have you noticed certain advantages to being an entrepreneur?

Yes, being able to maximise your true potential and test yourself to the max. Before being an entrepreneur, I never dreamt of for example mending a booth. I’m a very shy person and very self -conscious. But after sometime, I manage to overcome my shyness and my self esteem improved. Another thing is that when my group of suppliers and traders grow, I feel deep satisfaction because I manage to not only help myself but also others in making a difference in their lives.

4) Is it difficult to get financing for businesses? If so, why and are there any solutions?

Yes if you do not have a good financial background but that should not prevent you from being an entrepreneur. Financial support can come from family members and friends. In my business, for those who have inadequate capital, they can start as low as $39! All they need after that is sheer hard work and prayers.

5) Did you have a mentor to help you get started?

Yes, I would never indulge myself in any business if I do not see any success for those who have done it. My mentor has been in this biz very long and I feel very confident in him to guide me to achieve success.

6) Approximately how much money did you invest before your business became profitable?

I have personally purchase 1 trading volume to start my business. I got back my initial investment by just trading half of my stocks.

7) What resources were most helpful to you when you were starting your business?

My main resource is my mentor cos he was the one who brainchild this trading and supply business. Other information I got are from the internet and from my interaction with fellow suppliers and traders in my business.

8) What ways have you found to be most effective in marketing your product or service to get sales?

There are various ways that I market my products but most effective is personal recommendation from relatives and friends. Mending booth help to introduce the product to to the consumers and the free trial that I give enable them to be more convinced to purchase the product.

9) What tips can you give others who want to embrace their dream but, don’t have the confidence or feel they don’t have what it takes to succeed?

WHATEVER YOU THINK IS RIGHT! If you think you can do it, you can but if you think you can’t, then you can’t. Confidence can be built with knowledge and sales activities. You must be willing to come out of your comfort zone if you want to embrace your dream.

10) How do you manage juggling the responsibilities of being an entrepreneur?

I’m a mother of four. Juggling responsibilities can be done by prioritising your roles. Do not be so rigid in life. Be flexible and willing to adapt to changes when the needs arrived. During my children exam period, I lessen my sales activities to cater for their needs.I also involved them in my business so that they understand what I’m doing and be more appreciative of my effort to bring comfort to their lives.

11) What’s next for you?

I’m targeting the world to market my product. I am currently negotiating with traders from Brunei and Indonesia. Besides that I am continuously expanding my team to include housewives and students who want to earn extra income.

I hope this sharing will give you the motivations to keep up your journey.

Radio Warna: Paradigma bersama AbangAbu

Salam semua, today was my last episode for the paradigma segmen under AB Shaik , And it went well all this 4 weeks. I received many emails and calls regards the program , Insya Allah might be doing some other segmens as well in the near future.

As for the benefit for all , i will do a summary of what i share here in my blog .

The first day

It was introduction about me and also about the financial literacy topic to discuss. And it was very interesting as it is not planned that i will be continuing the program. But the topic seems to attract more listners and we were getting many calls and emails,So AB shaik decides it will be good and beneficial for the listeners . Thats how we continue for 4 weeks,

So the first day i share about MAP and Kompas Wang

M- Its all about our mind set, and i stress to have a very positive mindset. Everything starts in mind so it is important to have a positive mind. I stress about this here Infact in MAP untuk KAYA program i will give a technique on how to develop and form new neuorons in our mind.

A- I talked about no matter how postive our mind can be , nothing will happen if there is no action. So i stress on taking specific actions to achieve our goals.

P- Planning is important as even we have right mindset and take the necessary actions but without planning we might not on our track or even we will lose out.

This is what i share on the 1st day , And i stressed on getting financial education as this is what will make our community progress ahead. So as for the benefit i am doing my MAP untuk KAYA on this 1st November 2008 , This will be a good start for those who really keen on having great financial health and wealth.

I will continue tommorow on what happen second session

Program Bijak Belanja

Program Bijak belanja mendapat sambutan baik dari penduduk di kaki bukit CC,

Best AbangAbu enjoy the session dengan penduduk di area bedoknorth.

Program ini akan berterusan insya allah ke tempat tempat lain juga.

Ada sedutan di TV berita untuk tatapan anda semua.

Bagi yang anda yang ingin membawa program bijak belanja ke kawasan anda sila hubungi abangabu atau pihak sense mendaki.

mov00034 mov00035

Belia Dan Bisnes : 4 perkara bantu usahawan

BELIA & BISNES

EMPAT PERKARA BANTU USAHAWAN HADAPI KEMELESETAN

Oleh
Abang Abu
APA khabar para usahawan semua? Sejak akhir-akhir ini bermacam-macam cerita yang kita dengar mengenai ekonomi dunia.

Bagaimana dengan anda? Adakah anda sentiasa mengikuti berita di akhbar dan televisyen mengenai kegawatan ekonomi?

Hari ini, AbangAbu akan bincangkan empat perkara yang perlu diberi perhatian oleh usahawan bagi mengurangkan kesukaran dalam menghadapi kegawatan ekonomi ini.

  • Pertama, AbangAbu syorkan anda mula memberi perhatian kepada pelanggan anda serta dekatkan diri anda dengan mereka. Jangan risau akan masa depan, sebaliknya mula bertanya soal kegawatan daripada pelanggan anda. Keadaan gawat ini tidak akan kekal. Dalam keadaan gawat, masih ada yang membeli produk anda. Adalah menjadi tugas seorang usahawan memberikan tumpuan kepada keperluan pelanggan.
  • Hanya pada waktu seperti ini para usahawan perlu lebih gigih dan bekerja keras. Anda juga perlu bijak menguruskan perniagaan dengan lebih efektif. Dalam keadaan ekonomi hangat, selalunya para pelanggan akan mencari anda, tetapi dalam keadaan ekonomi meleset, anda pula yang perlu mencari pelanggan serta meluangkan sedikit masa berbincang dengan mereka.

    Dalam abad ini, anda perlu menjadikan pelanggan anda sebagai rakan perniagaan anda, bukan sekadar pembeli sahaja. Dalam keadaan ekonomi meleset, hubungan antara peniaga dan pelanggan akan menentukan kejayaan sesebuah perniagaan. Pelanggan akan sentiasa menyokong anda dalam apa jua keadaan ekonomi sekiranya mereka dapat layanan yang baik daripada anda.

  • Kedua, anda harus tahu akan aliran tunai kewangan anda. Berapakah wang yang anda belanjakan dan berapakah wang yang dibawa masuk?
  • Teliti trend bajet perbelanjaan tahun lalu, mungkin ada sesuatu yang tidak penting dibelanjakan tahun ini. Ini perlu diberi perhatian, contohnya mungkin anda mempunyai perjumpaan pekerja setiap minggu di sebuah hotel mewah tetapi tahun ini adalah lebih baik jika ia diadakan di tempat yang lebih menjimatkan.

    Satu lagi perkara yang penting adalah aliran wang yang perlu masuk. Anda perlu memulakan operasi meminta pelanggan anda membayar segala yang perlu dibayar. Jangan biarkan akaun kredit ini kerana anda juga perlu bayar kepada pemborong anda misalnya. Sekiranya anda membiarkan pelanggan anda melambatkan bayaran, mungkin anda akan menghadapi masalah aliran tunai.

    Kalau dulu anda mempunyai pekerja untuk melakukan operasi memungut bayaran daripada pelanggan, di masa gawat anda sendiri perlu melakukannya.

  • Ketiga, semakin banyak anda bincang soal kegawatan mungkin akan menimbulkan perasaan serta minda yang negatif. Ini akan menyebabkan anda mengambil tindakan yang kurang kreatif.
  • Anda perlu menjaga emosi anda agar tidak meleset. Kurangkan mendengar berita yang negatif, sebaliknya tumpukan pada jualan anda.

  • Keempat, anda perlu menimba ilmu kewangan dan perniagaan. Bayangkan anda ingin mengembara ke sebuah tempat yang baru dan anda tidak faham bahasa di sana. Selain daripada persediaan mengembara, baik jika anda belajar bahasa tempat itu juga. Itu adalah yang terbaik.
  • Seperti dalam perniagaan, ramai usahawan hanya terjun botol tanpa mempelajari ilmu perniagaan.

    Perkaya diri dengan ilmu perniagaan.

    Crisis;;;; What need to be done?????

    Hi again,

    AbangAbu been hearing this word GAWAT in malay meaning recession. And many of us will be effected some how during this recession. But do we just stay on and not doing anything.

    “so what we should do ?”

    Abang Abu feel beside we take all the necessary action on spending less and only for needs rather than want, now it is our responsibility to educate ourselves about money. How to make , invest and many more things. Attend workshops and programs related to money. This is the time you should really have to learn , invest in learning and you will save soo much.

    “MAP untuk KAYA workshop is one such program conducted by AbangAbu”

    The other thing that should be a responsibility for everyone is to teach our young ones about money . That is the age that we should teach them about important of managing money properly so that they will be ready to face any recession in future.

    Getting hot

    Getting hot

    AbangAbu recently conducted such program for some students age 15 in one of the secondary school as one form of post exam activity.

    We use a game board to teach them about finance. And i would love to see more of us take responsibility in teaching these people about money in anyway that we can.

    If you have some kids or teens that you know and want them to learn about money. Look forward in coming November AbangAbu is planning to have a 4 days workshop for them. Detail will be out soon.

    Mean time if you have some ideas or you have some thought about this please response to this article.

    Really happening
    We are going on to become millionaires

    We are going on to become millionaires

    Really happening

    May more of our young will have one of the most important knowledge … lets work this together.

    Start-Up @ Singapore Business Plan Competition

    Today is the launch of the start-up @ singapore BP competition. And this year is the 10th year of this competition. AbangAbu have been involved for the past 5 years as a judge as well mentor for some of the teams.

    This is another opportunity for those of you out there have some business idea and would like to take the business into reality. This is the best time to do it by entering such competitions.

    I want to see more of our malay participation, as it been very hard to find malay participants. I hope by this writing in my blog about this will encourage more of you to enter this competition.

    The link is http://www.startup.org.sg

    I was at the launching just now at NUS . Some pic for you

    launch

    launch

    Success A-B-U method E-Book FREE for you……..

    Dear Friends,

    GREAT news for all of you.

    It been sometime that i wanted to share some of my deepest secrets of how i become what i am now.

    Just wait for an ebook that i am giving for free to all who are looking for the secrets of creating success no matter in whatever condition you are right now.

    These are secret recepies to achieve success in anything you up to. May it be business, money, career and anything that you wish to become succesfull in.

    In this book i am sharing all the secrets that i use in my life journey. I am planning to bring out this book available in this blog on monday. so visit www.abangabu.com again this coming monday .

    Be the first to get SUCCESS A-B-U method and find out also how you can get US$197 worth of MAP to be RICH email coaching for 1 year for FREE. Yes for FREE.

    I will put up only 10 slots of the coaching for those of you who deserved. BUt how? Wait till monday for me to tell you more about it.

    RAYA GET TOGETHER AT ISTANA

    Salam ied Mubarak, it is full of Raya open house tho whole week and weekends. Some place AbangAbu tak dapat pergi, rugi tak dapat rasa kuih raya.

    Last Friday , it was an open house at istana under invatation from the Minister Incharge of Muslim Affairs Prof. Dr Yaccob Ibrahim.

    So AbangAbu had some meeting at office and than head direct to Istana. Reach Istana at 7pm Bus pick us at main gate than sampai istana just in time for prayers.After prayer turun to the open space for the raya get together. Semua community leaders, business leaders semua ada kat situ. Buat networking sikit. Ramai yang kenal plak AbangAbu , rasa malu plak sebab pakai baju office attire je , tak pakai baju melayu… tak ambik gambar plak.

    Mr Zaki MP ngah q for satay sempat AbangAbu ambik gambar… seronok juga jumpa ramai org kenamaan jugak, AbangAbu dapat 3 biz proposal buat program dalam get together tu , hahaha so the benefit of attend even event cam gini bagus kan…..

    Ada orchestra melayu singapore dendangkan lagu lagu merdu. Terpegun AbangAbu dengan persembahan mereka memang best yang nyanyi tun pun best jugak suara dia hehehehe . Ni buat AbangAbu ngah wait my own song … dah siap ngah nak insert dalam CD audio AbangAbu Wang dan Anda.

    Tu je lah AbangAbu nak update sikit …. Jangan lupa dengar interview AbangAbu pat radio Warna on Tuesday from 3pm to 4 pm dalam segmen paradigma bersama AB SHaik

    ngah terpegun ustaz nengok

    ngah terpegun ustaz nengok

    Belia dan Bisnes 10oct2008 berita harian

    BELIA & BISNES

    TIP URUS WANG KETIKA EKONOMI TAK MENENTU

    Oleh
    Abang Abu
    APA khabar semua? Kita baru sahaja menyambut Hari Raya Puasa, mungkin ada yang masih merayakan Hari Raya dan ada juga yang sudah memulakan kembali kehidupan seperti biasa.

    Dalam rencana hari ini, AbangAbu ingin menekankan kepentingan pengurusan kewangan kerana ekonomi seluruh dunia dijangka terus berada dalam keadaan lembap.

    AbangAbu ingin membincangkan beberapa ciri penting yang anda harus beri perhatian dalam membentuk keadaan kewangan sihat dalam bisnes dan juga hidup anda.

  • Disiplin
  • Untuk menjadi seorang pengurus kewangan yang cekap, sifat ini paling penting.

    AbangAbu banyak sekali perhatikan bahawa sifat inilah yang menentukan sama ada seseorang itu berjaya dalam bidang kewangan.

    Pada suatu ketika dahulu, AbangAbu berpengalaman hutang bertimbun kerana tidak berdisiplin ketika berbelanja.

    Sejak mula mengamalkan sifat disiplin ketika berbelanja untuk membayar balik hutang, ia telah menjadikan keadaan kewangan AbangAbu lebih baik.

  • Bajet
  • Mula buat bajet bagi segala perbelanjaan yang anda ingin lakukan.

    Jangan ambil sikap sambil lewa dalam perkara ini. Dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu serta lembap, membuat bajet bagi segala perkara yang melibatkan kewangan adalah amat kritikal.

  • Simpan Rekod
  • Sikap menyimpan rekod perbelanjaan tidak kira besar atau kecil amat penting. Anda tidak perlu menggunakan sofwe canggih untuk perkara ini. Sebaliknya, nota kecil pun boleh melakukan tugas ini dengan sempurna.

    Jika anda benar-benar ingin menjadi pengurus kewangan yang berjaya, sifat ketiga ini amat penting. Anda juga perlu amalkan sifat ini secara berdisiplin serta konsisten.

    Pada akhir setiap bulan, pastikan anda melihat perbezaan perbelanjaan anda berbanding bajet yang anda buat sebelumnya. Tuliskan perbezaannya.

  • Sambut kejayaan
  • Setiap kali anda berjaya melakukan perbelanjaan yang tidak melebihi bajet, pastikan anda meraikan kejayaan itu.

    Jangan pula anda meraikannya dengan perbelanjaan besar pula, sebaliknya jadikan kejayaan itu sebagai pendorong menjadi pengurus kewangan lebih bijak.

    Jika anda dapati bahawa anda sentiasa melebihi bajet, maka anda harus memberikan perhatian serius terhadap perkara itu. Anda harus lebih berdisiplin dan berhati-hati dalam segala yang anda lakukan.

    AbangAbu percaya dan yakin bahawa anda akan dapati empat sifat yang AbangAbu bincangkan ini mampu memantapkan keadaan kewangan anda.

    Sila layari www.abangabu.com untuk keterangan lanjut serta tip-tip perniagaan yang lain. Untuk maklum balas serta pendapat, sila e-mel abangabu@nowasia.sg. Idea yang baik akan mendapat hadiah.