Projeck:BANTU – 1minggu1keluarga

Tersentuh hati AbangAbu mendengar seorang peserta yang datang ke satu sesi AbangAbu . Seorang wanita yang berumur lebih kurang 58 tahun dan tidak beberapa sihat kerana mempunya penyakit lemah badan yang kuat. Ini memaksa beliau tidak dapat melakukan sebarang pekerjaan.

Mempunyai 4 orang anak dimana yang paling tua berusia 22 tahun yang berkerja sambilan di KFC , dan suami beliau berkerja sebagai pengurus stor. pendapatan bulanan mereka adalah $1800.

AbangAbu memang sedar bahawa untuk mengurus sebuah keluarga dengan 1800 di Singapura memang sukar dengan juga kos kos perubatan.

Dalam sesi itu beliau berkongis yang mereka selalu tidak makan kerana tiada duit untuk mereka membeli barang barang memasak.

AbangAbu amat prihatin akan nasib anak anak mereka , apa kah akan terjadi? Ada ini hanya satu satu kes sebegini atau banyak lagi yang menimpa nasib yang sama?Apakah yang harus sebagai masyarakat kita lakukan untuk mengubah nasib nasib orang seperti

kakak Nur Aisah Binte Ibrahim… yang tinggal dikawasan Jurong West. AbangAbu ingin meminta sesiapa yang ingin menderma agar keluarga ini akan mendapat makan yang mencukupi. Anda boleh call kakak ini sendiri sekiranya ingin memberikan bantuan HP:84322434.

AbangAbu memang sedih sangat selepas mendengar cerita beliau dihadapan lebih kurang 55 perserta yang datang. Moga moga Allah akan meringankan beban keluarga ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *