BERITA ABANGABU

Assalamualaikum WB .

Singapura , 28 Nov 2015 .

Anugerah ABANG Entrepreneur Award berlangsung semalam di MYWCA , Stevens Road, Singapore.

Anugerah ini adalah acara kemuncak dalam satu program tahunan SINGAPORE MALAYSIA NETWORKING of WEALTH ( NoW 2015) .

Program ini berlangsung selama 2 hari dimana lebih kurang 37 usahawan usahawan dari Malaysia telah tiba di Singapura untuk bersama dengan usahawan usahawan Singapura.

pelbagai input dan ilmu ilmu telah di rai oleh para peserta . program yang di asaskan oleh AbangAbu aka MEKANIK$ ini telah melebehi apa yang di harapkan oleh peserta .

Seramai 4 orang usahawan serta speaker telah berkongsi pelbagai ilmu kepada peserta .

Bermula dengan Mr TG yang berkongsi akan habitute manusia dengan wang . ini menjadi perkara yang perlu di fahamkan serta menjadi kewajiban setiap induvidu memastikan mereka mempunyai habit habit kewangan yang betul.

Kesilapan ramai orang yang dalam dilema kewangan kerana pelbagai isu termasuk hutang , berbelanja melebih pendapatan , masalah sentiasa stress menjadi semakin ramai yang beergelar Muflis . Untuk memastikan ilmu ini dapat di kongsikan kepada ramai orang , maka akan di adalah satu program khas 2 hari pada 28 December 2016 , di Singapura.

untuk mendapatkan maklumat boleh anda hubungi email abangabu@nowasia.sg .

Umar Abdul Hamid seorang usahawan yang sangat berjaya di Singapura telah menjadikan peserta terpaku dengan info info keushawan yang di sampaikan . Banyak sekali info yng angat bernas dan padat. Seorang graduan Havard dan juga usahawan yang menetap di New York telah berjaya membangkitkan motivasi untuk usahawan meningkatkan ilmu ilmu technologi dalam perniagaan masing masing.

Semua peserta telah di gamatkan dengan sesi sesi networking yang berinteraksi dan memberi peluang kepada peserta mengenali peserta peserta lain dengan lebih rapat lagi.Sesi ini menjadikan beberapa peserta menjalinkan partnership . Ini adalah matlamat utama program ini.

Seorang lagi usahawan Encik Mudaffal berkongsi akan peluang untuk ke IRAN dan negeri negeri Middle East . Apakah persediaan serta kelengkapan yang perlu menjadi perhatian kepada usahawan yang berniat untuk menjadi busines GLOBAL.

Akhir sekali Singapore Blade Runner membakar semangat semua peserta dengan kisah beliau yang memang menjadikan semua yang hadir teruja. Beliau juga memberikan tip tip yang boleh menjadi kan seseorang mencapai matlamat mereka walau dalam apa pun keadaan mereka .

Dan akhirnya pemenang Anugerah ABANG Entrepreneur Award Male di menangi oleh Ajmal serta ABANG Entrepreneur Award Female di sandang oleh Razkiah .

Tahniah Tahniah Tahniah..

Now 2016 akan berlangsung pada March 19 di Singapura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *