Deadline!!!!! Important or Not?

Salam all? How are you? GREAT…… I believe all great. AbangAbu just nak tulis sikit today as i learn something very important thing.

Lately ramai yang meet abangabu on many things. Ada pasal bisnes , investments and all sort of things. AA rasa happy sebab ini menunjukkan yang ramai yang ingin untuk meningkatkan taraf hidup dengan mulakan sesuatu.

AA rasa happy bila orang yang berjumpa very excited to start on their journey on whatever they want to do.

AbangAbu pun dulu banyak jumpa orang sebab nak majukan diri sendiri. However AA dapati bahawa ramai diantara kita tidak punyai satu masa yang ditetapkan untuk melakukan sesuatu.

Misalnya ramai dah abis jumpa kata akan mulakan ASAP(as soon as possible) tapi malangnya hanya AA dapat tahu asap(smoke). hehehehehe.

AA rasa setiap benda yang kita nak lakukan kena ada dead line. Kalau tidak benda tak bergerak. Ini lah yang AbangAbu learn when bila banyak yang AA buat dulu tak jadi. Rupanya sebab takde deadline. Now AA apa apa pun kena ada dead line baru things move smoothly.

Tips EMAS AbangAbu

Sentiasa set deadline setiap kali you agree on something and juga pastikan orang yang anda buat perjanjian juga ada deadline untuk melakukan sesuatu.

Kita boleh adakan deadline ASAP sesekali tetapi ianya tidak sihat jika dilakukan sentiasa. DEADLINE amat penting untuk semua orang dan semua perkara.

50 thoughts on “Deadline!!!!! Important or Not?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *