Goals

Salam Semua,

How are you semua? AbangAbu as usual je. Happy and feelin GREAT.

Ngah rilex after my reading teringat AbangAbu akan AbangAbu nya goals yang wrote down dulu . Than bila AA nengok dah banyak infact 7 goals yang AA wrote down dah jadi pun. Power betul ah.

Kenapa AA nak wrote hari ni pasal goal sebab satu peserta program MAP abang meet AA. Dia gitu happy sebab goal yang dia wrote down masa tu now dah jadi and she just very exicted . Mana nak tak excited sebab  100K lah duit Singapore.AbangAbu tahu akan rahsia tulis goals nie. Ramai masih tak tulis. Bukan tak le but takde power ah. Kalau tulis lagi power.

AbangAbu nak kasi rahsia tulis goal cam mana okie.

1. Tulis goals anda.Tulis, tulis, tulis.

2. Tulis dari dalam goal anda: maksudnya—jangan tulis eg. “saya nak 100,000” tapi tulis begini—“Saya dapat 100,000 dollar singapore pada tarikh 1-11-08”. Kite kena tulis goal kita seperti kita dah dapat.O.K

3. Dah tulis, selalu baca your goals tu. Everyday nengok your goal than baca.

4. Dah baca now kena visualise yang you dah dapat that 100K tadi . Ini sangat penting . You kena ada feeling from within you. Ini very powerful.

So every time you want things that you want to happen fast kat atas tadi akan bantu anda. O.K

AbangAbu ucapkan semoga semua mulalah tulis apa yang nak dicapai.

Semoga semua berjaya.

5 thoughts on “Goals”

  1. Memang betul tu…

    Kajian di Universiti Yale (tempat Bill Clinton belajar) menunjukkan mereka yang menulis matlamat kewangan mereka mendapat pendapatan yang jauh lebih tinggi dari mereka yang tidak.

    Jadi kalau anda ingin benar benar jadi kaya, ikut nasihat Abg Abu.

    Tulis matlamat anda. Insyallah anda akan mendapatkannya! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *