10 CHECK LIST PEMASARAN DIGITAL ANDA

Dalam membina kempen pemasaran digital yang efektif dan menguntungkan , AbangAbu ingin memberikan check list yang boleh anda follow dalam membina pemasaran digital yang menguntungkan . STEP 1: APA YANG ANDA INGIN BERIKAN SEBAGAI TAWARAN UTAMA Sudah kah anda mempunyai tawaran utama yang anda ingin berikan ? Ini adalah tawaran yang menjadi tunjang utama pemasaran … [Read more…]

KHUTBAH TERAKHIR NABI MUHAMMAD SAW

Khutbah ini disampaikan pada09 Zulhijjah Tahun 10Hijrah di LembahUranah Gunung Arafah. “Wahai manusia, dengarlah baik-baik apa yang hendak Ku katakan. Aku tidak mengetahui apakah Aku dapat bertemu lagi dengan kamu semua selepas tahun ini. Wahai manusia, seperti mana kamu menganggap bulan ini dan kota ini sebagai suci, maka anggaplah jiwa dan harta setiap Muslim sebagai … [Read more…]

PELABUR – UJIAN RISIKO

Jawap soalan soalan di bawah ini … Pilih satu jawapan saja. 1- Anda ada membeli sebuah buku atau menghadiri workshop pelaburan dan melabur menggunakan strategi yang anda pelajari . 30 hari kemudian, seluruh pasaran saham jatuh teruk dan nilai keseluruhan saham anda jatuh 15% . Bagaimana pun strategi yang anda gunakan sangat tepat dan padu … [Read more…]

Apa Tahap Meter Wang Anda

Salah satu perkara paling penting dalam kewangan adalah permulaan . Ramai yang ada pelbagai ilmu , tetapi tidak capai apa apa , kerana itu bukan nya rahsia untuk berjaya ….. Sebaliknya ada yang berjaya ini tidak mempunyai ilmu yang tinggi , tetapi mereka mempunyai plan dan tindakan . Jadi , pada AbangAbu , apa yang … [Read more…]

6 penyebab KAYA & MISKIN

Dalam Kewangan ada 6 perkara yg menyebabkan seseorang dalam apa jua keadaan kewangan … yg best atau kurang best ..1-BELANJA – menjadikan sebab paling utama kenapa seseorang ada masalah kewangan….. ramia tak perasan …. sebab masa ada duit , dia ikut je belanja ikut suka hiat dia …. tak pernak nak ingat pasal masa depan hehehehe…. … [Read more…]

Strategic Partnership PUNB

Satu perjumpaan dengan PUNB berlangsung di Sentral Plaza , Kuala Lumpur . Perjumpaan hampir sejam ini membincangkan mengenai program program keusahawanan untuk membantu usahawan PUNB dalam melangkah lebih jauh dalam perniagaan mereka. Antara kerjasama yang bakal di menterai adalah untuk usahawan usahawan yang baru bermula dengan kadar jualan RM10K ke bawah. usahawan JUMPER yang mempunyai … [Read more…]

Ekonomi di jangka muram !!

Adakah anda tahu , apa yang sedang berlaku dalam ekonomi dunia ? Dengan episod Wuhan dengan virus corona yang melanda China , yang mengakibatkan seluruh dunia terancam dari segi ekonomi? Jadi apa yang boleh dilakukan oleh seorang individu sama ada beliau adalah seorang pekerja atau usahawan? sama ada sudah berumah tangga atau belum? Pasti apa … [Read more…]

Dulu tak le Simpan Langsung!! Sekarang macam tak caya plak – kata seorang warga kerja syarikat tours.

Kata kata ini buatkan AbangAbu gembira sangat….. sebab memang susah nya sangat perit bila setiap bulan tak dapat simpan , malahan sentiasa tak cukup……. walau bertahun kerja , namun gaji tak perna cukup untuk sara keluarga , ini keluhan ramai pekerja dan penjawat awam…. Banyak kursus buat duit , jadi jutawan di adakan untuk usahawan … [Read more…]

kenali potensi kekayaan anda

AbangAbu rasa sudah tiba masa AA untuk mula memberikan ilmu ilmu kewangan dengan kaedah yang lebih baik serta lebih ekonomi . AbangAbu dah mulakan untuk berikan ilmu yang paling asas dan sangat perlu . kenali potensi Kewangan dan Kekayaan . AbangAbu juga sudah mengwujudkan satu usaha SOSIAL ENTERPRISE – The Money Mechanic Club dimana ianya … [Read more…]