Dulu tak le Simpan Langsung!! Sekarang macam tak caya plak – kata seorang warga kerja syarikat tours.

Kata kata ini buatkan AbangAbu gembira sangat….. sebab memang susah nya sangat perit bila setiap bulan tak dapat simpan , malahan sentiasa tak cukup…….

walau bertahun kerja , namun gaji tak perna cukup untuk sara keluarga , ini keluhan ramai pekerja dan penjawat awam…. Banyak kursus buat duit , jadi jutawan di adakan untuk usahawan dan orang yang berniaga ….. tapi langsung tak di beri kan perhatian kepada pekerja pekerja yang mungkin tiada peluang untuk berniaga , malahan mungkin juga tidak ada skil skil untuk berniaga…..

apakah mereka ni harus di biarkan ? Tentu tidak!!! namun hanya tokay tokay dan leader leader bisnes yang mempunyai hati yang murni akan ingat akan pekerja mereka , akan ambil tahu keperluaan mereka dan juga tahu kedudukan kewangan mereka.

Atas dasar ini lah BOSS satu syarikat tours SITTY TRAVEL yang beroperasi di Johor Bahru , mengambil inisiatif untuk memberikan ilmu kewangan ini kepada warga kerja syarikat beliau .

kursus sehari dalam memahami keadaan kewangan sebagai permulaan telah di adakan…. Pihhak beliau telah menjemput AbangAbu untuk berikan ilmu yang sewajarnya . AbangAbu untuk sesi 1 ini , menumpukan agar mereka dapat tahu dimana kewangan mereka . dan akhirnya pastikan masalah number 1 mereka , tak boleh menyimpan menjadi task utama dalam masa 3 bulan . Sebab AbangAbu cadangkan 3 bulan untuk satu modul agar mereka dapat praktikkan serta juga dapat melihat result dan kesannya .

Dan setelah hampir 3-4 minggu , AbangAbu telah menjalankan kajian dan follow up untuk merasai sendiri apa yang telah terjadi …. Memang Alhamdullilah tak sangka apa yang berlaku .

Mereka semua sangat teruja dengan apa yang berlaku , rata rata semua dapat menyimpan , malahan ada yang rasa tak percaya kerana sebelum ini memang nak simpan tu macam sesuatu yang mustahil….. tetapi apa yang berlaku pada mereka seolah olah sangat luar biasa …. Alhamdullilah

Jika anda mahu juga boleh dapatkan di SINI

semuanya dengan izin Allah….. Lihat response dari mereka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *