Salam Ramadhan

Apa khabar brade and sista semua .

 

Amacam dah masuk hari 4 , helloooo semua puasa kan ….

jangan plak jadi macam time sekolah lah plak , selalu sangat ponteng puasa hehehehe… moga Allah ampunkan dosa dosa masa lalu tu.

Lama plak tak post apa apa kat sini , tu lah tergerak hati plak nak post something kat sini.

Ada juga perasaan tak best sikit bila nengok ada orang curi idea idea kita yang dah IP , lepas tu share kat orang tak pe , siap charge sekali …. kan tak baik buat cam tu … cer bincang dan bagi sikit happy kat orang yang buat benda tu … kan bagus

kena plak orang lain yang datang cakap kat kita ni . . heheheh tapi tu lah malas nak fikir benda benda remeh macam ni , tapi kadang kadang kena juga ada tanggung jawap kasi SENTAP sikit mereka mereka yang mencabul idea orang …. kan melacur nama nya hehehehe

 

tak baik , dosa beb … tolong lah insaf ye ,,,,, BEST BEST BEST

 

Maaf Zahir Batin

3 Mitos mengapa takut untuk mulakan perniagaan .

AbangAbu ingin berkongsi akan maklumat mengenai 3 sebab atau mitos yang menyebakan ramai tidak memulakan perniagaan . Ini adalah hasil dari pada perjumpaan dengan lebih 100 usahawan usahawan .

AbangAbu ingin kongsikan kepada anda bahawa apa yang menyebabkan mereka tidak memulakan perniagaan sebenarnya ada mitos dan tidak sama sekali kenyataan tersebut benar .

1. Ia kos terlalu tinggi – Dua puluh tahun yang lalu, ini mungkin benar . Hari ini, ia tidak lagi benar kerana kos memulakan sesuatu perniagaan menjadi lebih mudah dan  kos yang sangat jauh lebih kecil .

Perniagaan saya adalah contoh yang baik . Kalau mengikut amalan 20 tahun lalu , Saya  terpaksa menyewa pejabat, buka satu talian telefon, membayar untuk pengiklanan dan kemudian duduk dan menunggu pelanggan untuk mencari saya.

Tetapi apabila saya memulakan perniagaan saya pada tahun lepas , saya mempunyai  kos sangat kecil. Saya menggunakan e-mel dan Skype untuk bekerja dengan pelanggan dari jauh, yang bermaksud tidak perlu ruang pejabat. Saya mendapatkan iklan percuma dari Facebook, Twitter, IG  dan beberapa sumber lain. Dan saya tidak perlu satu talian telefon private kerana  telefon bimbit sudah memadai . Pada asasnya hanya kos saya untuk permulaan adalah  kurang daripada $ 1,000.

Dalam Program WOW BISNES , saya menjadikan semua peserta memulakan perniagaan dari 0.  Dan memang pada awalnya semua tidak percaya bahawa ianya boleh dilakukan , tetapi setelah hanya sehari mereka terus dapat lihat bahawa ianya boleh dilakukan .

 

2. Ia adalah satu Risiko Besar .

Mendapatkan kerja di sebuah syarikat setelah tamat pengajian adalah lebih selamat . Kerana tidak perlu takut akan gaji setiap bulan yang tetap serta dijanjikan persaraan dengan pencen .

Bagaimana pun kemelesatan ekonomi yang teruk membuktikan bahawa pekerjaan tidak lagi selamat , kerana ianya boleh hilang bila bila masa . Bekerja lama dalam satu syarikat dan kemudian bersara dengan pencenhanya tinggal kenangan .

Sebaliknya memulakan perniagaan  tidak lah menjanjikan kejayaan dengan automatik , sekurang kurangnya kejayaan dan kegagalan bergantung pada usaha anda sendiri.

Walaupun kegagalan yang mungkin berlaku dari apa yang kita usahakan , anda masih boleh pulang untuk bekerja semula . Tiada istilah gagal dalam perniagaan .

3. Anda Perlu Idea-

Saya tahu ramai mahu menjalankan perniagaan sendiri, tetapi  terus menunggu untuk idea yang tepat akan datang. Akhirnya mereka sedar bahawa  sesuatu perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan pada saat itu juga .

Apabila mereka sedar bahawa  boleh membuat bisnes sendiri adalah perubahan besar dalam diri mereka .

Memulakan perniagaan tidak memerlukan idea yang besar . Ia boleh menjadi semudah mengambil kemahiran yang anda sudah ada jadikan ianya sebagai bisnes. Mungkin anda bekerja sebagai pemasar produk  sekarang dan anda  boleh memulakan  bisnes perunding pemasaran  yang bebas dalam pemasaran. Mungkin anda boleh membuat kraf benar-benar unik yang rakan-rakan anda suka dan anda boleh menjual secara online. Apa pun, saya boleh membuat jaminan dengan memulakan ,  anda sudah mempunyai asas kemahiran atau pengetahuan  perniagaan yang berjaya.

 

PS: AbangAbu ada buat satu program untuk START UP . Dapatkan detail untuk program ini di link Di bawah

KLIK SINI 

THE FIGHT IS “ON”

Alhamdullilah , Assalamualaikum ,

Selalunya dalam masa anda di landa pelbagai ujian adalah masa tebaik untuk melihat banyak perkara.

1. Anda dapat lihat kekuatan diri anda sendiri dalam menghadapi ujian tersebut. Bagaimana kekuatan mental anda dalam menangani pelbagai emosi yang melanda, Anda akan faham diri anda sendiri.

2. Anda juga dapat melihat dan merasai pelbagai perasaan serta kreativiti anda sendiri. Anda mula paham akan potensi diri anda yang mungkin selama ini terpendam atau tidak pernah menjelma.

3. Anda juga akan melihat akan gugurnya kawan kawan anda yang anda ingatkan akan membantu anda ketika anda di landa ujian , malahan anda akan tahu akan siapa yang sebenarnya kawan kawan anda yang anda boleh harap kan , juga anda akan tahu siapakah yang amengambil kesempatan dan memang tidak boleh di harapkan.

4. Anda mula membentuk perjalanan anda dengan lebih keyakinan serta juga wawasan yang lebih baik yang muncul dari pengalaman dari peristiwa dan akibat dari ujian ujian yang berlaku .

AbangAbu ucapkan terima kasih kepada semua rakan rakan saya yang membantu saya ketika pelbagai dugaan dalam hidup saya . Saya juga ucapkan terima kasih yang mula mengasingkan diri dari saya kerana dugaan dugaan dalam hidup saya kerana sikap anda menguatkan diri saya .

yang lagi BEST ada yang dulunya bukan main memuji malahan menjadi orang kuat dalam perjalanan saya tiba tiba berpaling tadah tanpa apa apa berita atau apa apa penerangan malahan membuat andaian sendiri….. Saya syukur sangat Allah tunjuk kan orang orang seperti anda agar saya berwaspada .

BEST BEST BEST

PROMOSI TAHUN 2016 produk AbangAbu

Ambil peluang untuk dapatkan
PROMOSI TAHUN 2016 PRODUK ABANGABU .
======================================

PRODUK PRODUK DIGITAL dan E=Version

1- Ecoaching MAP 2 B RICH English – USD 97

MAP2BRICH (Award Winning)


2- E book – Manual memulakan Perniagan Cermerlang – RM50

Manual Bisnes dalam 7 hari

3- SIMPAN CHALLENGE – Tip menyimpan $1000 dalam masa 30 hari – E-coaching RM30
simpan challenge

4- E book 10 Rahsia Wang Power RM 30
Seminar-Wang-Power-Dr-Azizan-dan-Abang-Abu

5- E book 10 Petua Pelaburan RM 30

ABUtens1a
Saya offer untuk 50 orang pada harga RM100 sahaja.

Boleh PM untuk dapatkan detail :

Bayaran – bank in , bank trasfer , PayPal ,

TAWARAN hanya hingga 1 January 2016 ( 12mlm) tamat .

check Facebook

BERITA ABANGABU

Assalamualaikum WB .

Singapura , 28 Nov 2015 .

Anugerah ABANG Entrepreneur Award berlangsung semalam di MYWCA , Stevens Road, Singapore.

Anugerah ini adalah acara kemuncak dalam satu program tahunan SINGAPORE MALAYSIA NETWORKING of WEALTH ( NoW 2015) .

Program ini berlangsung selama 2 hari dimana lebih kurang 37 usahawan usahawan dari Malaysia telah tiba di Singapura untuk bersama dengan usahawan usahawan Singapura.

pelbagai input dan ilmu ilmu telah di rai oleh para peserta . program yang di asaskan oleh AbangAbu aka MEKANIK$ ini telah melebehi apa yang di harapkan oleh peserta .

Seramai 4 orang usahawan serta speaker telah berkongsi pelbagai ilmu kepada peserta .

Bermula dengan Mr TG yang berkongsi akan habitute manusia dengan wang . ini menjadi perkara yang perlu di fahamkan serta menjadi kewajiban setiap induvidu memastikan mereka mempunyai habit habit kewangan yang betul.

Kesilapan ramai orang yang dalam dilema kewangan kerana pelbagai isu termasuk hutang , berbelanja melebih pendapatan , masalah sentiasa stress menjadi semakin ramai yang beergelar Muflis . Untuk memastikan ilmu ini dapat di kongsikan kepada ramai orang , maka akan di adalah satu program khas 2 hari pada 28 December 2016 , di Singapura.

untuk mendapatkan maklumat boleh anda hubungi email abangabu@nowasia.sg .

Umar Abdul Hamid seorang usahawan yang sangat berjaya di Singapura telah menjadikan peserta terpaku dengan info info keushawan yang di sampaikan . Banyak sekali info yng angat bernas dan padat. Seorang graduan Havard dan juga usahawan yang menetap di New York telah berjaya membangkitkan motivasi untuk usahawan meningkatkan ilmu ilmu technologi dalam perniagaan masing masing.

Semua peserta telah di gamatkan dengan sesi sesi networking yang berinteraksi dan memberi peluang kepada peserta mengenali peserta peserta lain dengan lebih rapat lagi.Sesi ini menjadikan beberapa peserta menjalinkan partnership . Ini adalah matlamat utama program ini.

Seorang lagi usahawan Encik Mudaffal berkongsi akan peluang untuk ke IRAN dan negeri negeri Middle East . Apakah persediaan serta kelengkapan yang perlu menjadi perhatian kepada usahawan yang berniat untuk menjadi busines GLOBAL.

Akhir sekali Singapore Blade Runner membakar semangat semua peserta dengan kisah beliau yang memang menjadikan semua yang hadir teruja. Beliau juga memberikan tip tip yang boleh menjadi kan seseorang mencapai matlamat mereka walau dalam apa pun keadaan mereka .

Dan akhirnya pemenang Anugerah ABANG Entrepreneur Award Male di menangi oleh Ajmal serta ABANG Entrepreneur Award Female di sandang oleh Razkiah .

Tahniah Tahniah Tahniah..

Now 2016 akan berlangsung pada March 19 di Singapura.

Program Event Cashflow Game Melayu Terbesar di Asia

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatu .

Datang 7th Nov 2015 ini , akan berlangsung satu event yang AbangAbu impikan sejak beberapa tahun yang lalu.

Walaupun sudah capai pelbagai matlamat dalam bidang training dan speaking ini , Event inilah yang menjadi satu satu impian yang saya terlalu nak dalam hidup saya .

Sebab Cashflow Game ini telah mengubah sama sekali pemikiran saya terhadap wang dan kekayaan, sejak itu hidup saya terus berubah kerana cara saya fikir dan faham mengenai wang sudah amat berlainan.

Dengan ilmu baru itu dapat saya mencapai tahap kewangan yang laur biasa dalam hidup saya. Dengan kejayaan tersebut Abangabu juga mendapat kesedaran mengenai kepentingan islam dalam cara kita uruskan dan gunakan kekayaan yang diberikan olah Allah .

Kini , dengan izin Allah yang Maha pengasih dan Maha Penyayang dengan limpah kurnianya , AbangAbu di beri peluang pada 7 nov 2015 untuk menjalankan program ini.

AbangAbu dapat berkongsi satu permainan CASHFLOW yang sebenarnya simulasi kehidupan sebenar dan pengajaran yang benar benar membuka minda dan terus membantu AbangAbu dalam mencapai kejayaan Kewangan tersendiri.

Program 1 hari yang akan berlangsung di PWTC pada 7 November 2015 , bermula dari 9am hingga 6pm.

AbangAbu akan memastikan ianya berpandukan ajaran Islam dengan memberikan penerangan yang sangat mendalam dan mudah untuk di fahami oleh Uztaz Prof Dr Zaharuddin Abd Rahman . kerana AbangAbu sangat percaya dan yakin , dengan mengikuti ajaran islam dalam apa apa pun yang kita lakukan termasuk kewangan pasti akan membawa kejayaan .

Dan AbangAbu ingin mereka yang hadir faham akan cara yang betul dalam mencapai kejayaan kewangan yang sebenar. Apakah kaedah kaedah dalam menjana pendapatan yang sangat unik dan power, pendapatan PASIF . Dimana dengan mempunyai pendapatan pasif yang melebihi perbelanjaan bulanan , anda mencapai tahap kebebasan kewangan … Yang penting bagaimana untuk lakukan itu dengan keadaan anda sekarang . FIZO Omar akan bersama berkongsikan dengan anda semua cara bagaimana beliau mencipta pendapatan pasif dari FAN Base beliau , perniagaan beliau dan bagaiana anda juga boleh lakukan . BEST BEST BEST

Sebagai untuk meneruskan ilmu kewangan ini berterusan kepada masyarakat , akan di lancarkan sebuah KELAB CASHFLOW ISLAM yang akan menjadi satu tempat ilmu kewangan ini terus di kembangkan kepada semua masyarakat Malaysia .
AbangAbu sudah menjemput Datuk Maznah Hamid , Owner Securiforce juga seorang Billioniare Malaysia.

Dan pastikan selepas sesi pagi , akan di langsungkan satu event permainan simulasi CASHFLOW yang terbesar di Malaysia dengan penyertaan 500 peserta . Ini bukan hanya satu permainan , tetapi adalah satu cara peserta belajar akan kewangan dalam bentuk praktikal . Yang pasti semua orang akan terbuka minda mereka dalam memahami akan kewangan dengan lebih jelas.

memang Best sangat bila AA terbayang akan apa yang berlaku nanti .

BEST BEST BEST !

Kalau mahu terus daftar sila ke www.mekanikwang.com

Always Believe in Urself