Bicara Bisnez

Salam all,

Apa Khabar semua… It was great to see ramai datang for the talk at masjid kassim. Really happy to see many of my MAP untuk KAYA participant. Even from my first batch 5 months ago.

Semua happy and ada datang pada AbangAbu abd tell that their project masa kelas MAP now dah $9000 . Sedap hati AA dengar sebab peserta ni dulu masa first time datang my class very low self esteem. Now dah rasa more confident and dia in an unstopable mood lah. Well done.

And also satu lagi pasangan yang datang my first batch were there and datang to jumpa saya and tell me that they have something important to share pasal their MAP untuk KAYA project. They said they dah nak launch it soon. I masih belum tahu what it is but they told me it is the MAP project.

Dalam sesi BicaraBisnes kali ini AbangAbu cuba satu kaedah baru pula, Sikit beragan nak jadi macam ellen show konon. But niat AA sebenarnya nak ketengahkan sesiapa yang ada something yang boleh help community kita. SO muncul Cik HANIS yang AA intro kat audience sebab dia pakar dalam bidang literacy coaching. Dia can help parents and kids on handling reading and maths problem.

Nengok calender untuk go for her talk at masjid raudah…..

Tip Emas….

Mulakan untuk melakukan sesuatu jika kita nak capai matlamat kita. Ramai yang selalu kata sahaja tapi tak nak lakukan. Kalau gitu memang takan capai matlamat kita. Buat apa sahaja sekali pun kerana kejayaan dicapai kerana tindakan yang di lakukan dan bukan semata mata kerana nasib.

Ingat sujimy kata budak bawah blok pun boleh KAYA.dan dia buktikan kerana dia melakukannya dan buka kata sahaja.

Cashflow at Kota Raya

Salam All,

Great day at Kotaraya Plaza , Johor Bahru.

More than 100 students and teachers from 25 secondary schools around johor state had gather kat plaza kota raya for the medan niaga bistari from 23 to 27 Ogos.

AbangAbu juga conducted the cashflow session for them . It seems semua enjoy the session and would love to see this session been conducted in their schools.

Some cikgu tanya AbangAbu untuk datang sekolah dia orang untuk this sesion.

Begitu seronok nengok remaja remaja berniaga. and this will be a great moment in thier life too.

AbangAbu just wanna share one tip yang AbangAbu dapat from this session which AA rasa very important and critical in ones success.

FOCUS—- this is what the most important i believe in order nak capai success. From the session i begin to realise walaupun sebelum bermula ramai yang dah ada GOALS but while the session dah start semua dah mula hilang focus on their goals.

Ini sama pada ramai dianatara kita yang hilang tumpuan sebenar kita kerana terlalu asyik melakukan kerja kerja harian yang tidak membawa kemana arah matlamat kita tadi.

Jadi hari ini, duduk dan rilex sekejap than see for yourself if adakah kita selama ini fokuskan pada apa yang kita set as our goals sebelum ini.

Kalau ya than tahniah teruskan, but jika tidak better get back your focus,

salam berjaya untuk semua.

AbangAbu