Tag Archives: jutawan

GOAL GETTING 2021

Pernah set goal? Mesti kan …. setiap tahun memang set goal heheheh nama pun set … jadi set je lah …. jarang sekali GET GOAL…….. hehehehe ..

Itu lah diri saya sendiri , memang realitinya , saban tahun semangat set goal , tapi hmmm tak pernah dapat capai matlamat …. lagi best …. hmmmm lupa yang pernah set goal ….. sebab macam macam hal yang mendatang dalam kita set goal tersebut…

AA mula sesuatu yang lain pada tahun 2013 , goal getting…. setiap tahun dari 2013 saya mula kan process GOALGETTING …. Allahu Akbar , AA mula capai matlamat dengan teknik ini—> GOAL GETTING ACTION PLAN

Dari kaedah ini , AA mula paham dengan thema tahunan , yang menjadikan setiap matlamat saya jelas sejelasnya dan memandu AA dengan fokus yang jitu .

Inilah yang akan AA kongsikan di dalam SEMINAR 2 HARI GOAL GETTING pada 19&20 December 2020 ini.

AbangAbu , bersama Ustaz Esa ( Ustaz kesayangan saya ) dan juga dr Aziz Rahman adik kandung saya , dan ustaz Harfiz uztas AL Quran akan menjadi penceremah permulaan , agar kita ingat segala kekayaan dan apa pun matlamat tanpa meletakkan AGAMA dan Kesihatan hanya sia sia .

Selepas sudah kita sediakan MINDA dan HATI , baru AbangAbu nak sangat anda terus membuat matlamat dengan memastikan 3 matlamat ini ada…

Matlamat dalam Pelaburan , Matlamat Perniagaan , Matlamat Hartanah kerana AbangAbu sangat yakin ini adalah antara rahsia mencipta Kekayaan Berterusan ( PASSIVE INCOME )

Haji Asri , Dato Ali Majis , Anne Idris adalah antara icon icon yang akan bersama dalam Seminar Goal Getting 2021 .

Pastinya ilmu ilmu yang sangat power , saya excited untuk mendapatkan tip tip dari mereka ini.

Dan pada hari #2 , akan kita sama sama saksikan Forum dari Muslim Coaches Association , dimana 5 orang pakar industry akan berkongsikan dan bersembang sembang santai tapi sampai . di ketuai oleh president MCS Mr Zaid Massagos , the no Bullshit Accountant Faz , Hafiz , The Cash Money Dollar Man , and Afiq handsome as the moderator ….

Slot seterusnya adalah Coach Rafi from Singapore vs Business Magnet Khris from Indonesia …. sesi Interview and Hard truth on entreprenuership … exciting …

dan juga WORKSHOP 2 jam from AA on GOAL GETTING …. BEST BEST BEST

Dapatkan detail di GOAL GETTING SEMINAR 2021

SHARE POSTING INI

GOAL GETTING SEMINAR 2021https://bit.ly/3fj5ceI

This Week Entrepreneur: Azidah Bte Kamis

Hi,This segment were not publish for the last few weeks.

As one of the most popular segment in abangabu.com , Abangabu will bring it live again week by week with young and old , aspiring and experienced entrepreneurs to share with us their journey in entrepreneurship. From this AbangAbu believes that many of us can learn many new things that can be a great help for us.

This week one of MAP untuk KAYA participant who been successfully started few ventures share her views and journey. So lets learn from it…..

Here goes the interview……
Continue reading This Week Entrepreneur: Azidah Bte Kamis

Saturday Sling

Time is running and it is approaching the end of the year 2009. It has been a blessing year as usual. Many things that AbangAbu experience this year. This is the time for us to reflect again all that had happen and how we have move so far this year.

AbangAbu had most challenging year this year and it has been the most rewarding year too.

Continue reading Saturday Sling

PROJECT $$ ($ehari $ejam) AbangAbu

Dah banyak perkara yang telah dilakukan dalam project $$ ini. Bagi anda yang ingin terus mendapatkan project $$ setiap hari daftar di sini……

Project $$ ini adalah untuk anda mengunakan satu jam dalam sehari untuk menjadikan kewangan anda lebih sihat dan sempurna. $ehari $ejam adalah inisiatif AbangAbu dalam menjadikan masyarakat Melayu menjadi lebih vibrant dalam dunia kewangan.
Semua yang mengikuti Project $$ merasakan kesan yang positif dalam keadaan kewangan mereka. Setiap yang paling baik tidak semestinya berbayar.. Teruskan dan kongsikan juga dengan teman teman dan kenalan anda supaya sama sama mendapat manfaat.

Create your own banner at mybannermaker.com!

Create your own banner at mybannermaker.com!

BENGKEL MAP untuk KAYA December 2009 Preview Percuma Daftar Sekarang

PROJECT $$-7 ($ehari $ejam) AbangAbu

Project $$ ini adalah untuk anda mengunakan satu jam dalam sehari untuk menjadikan kewangan anda lebih sihat dan sempurna. $ehari $ejam adalah inisiatif AbangAbu dalam menjadikan masyarakat Melayu menjadi lebih vibrant dalam dunia kewangan.
Semua yang mengikuti Project $$ merasakan kesan yang positif dalam keadaan kewangan mereka. Setiap yang paling baik tidak semestinya berbayar.. Teruskan dan kongsikan juga dengan teman teman dan kenalan anda supaya sama sama mendapat manfaat.

Hari ini dalam $ehari $ejam AbangAbu ingin mengambil kesempatan hari Ahad( hari keluarga bagi ramai ) untuk memberikan satu kaedah yang boleh menjimatkan wang. Selalunya hari Ahad adalah dimana sesebuah keluarga akan keluar bersama sama dan menghabiskan masa bersuka ria dan menjalinkan hubungan keluarga supaya lebih kukuh lagi. Bagaimana pun selalunya bersama sama masa duit juga akan sama sama habis!!!!!!

Continue reading PROJECT $$-7 ($ehari $ejam) AbangAbu

PROJECT $$-3 ($ehari $ejam) AbangAbu

AbangAbu memulakan PROJECT $$ sebagai asas SIMPAN CHALLENGE yang begitu efektif sekali. AbangAbu syorkan anda semua menyertai SIMPAN Challenge. Project $$ ini adalah untuk anda mengunakan satu jam dalam sehari untuk menjadikan kewangan anda lebih sihat dan sempurna.

Ini adalah segmen Project $$ yang ketiga. Mahu bincang mengenai kad kredit.

AbangAbu merasakan bahawa adalah baik untuk anda  memintak pihak kad kredit anda memberikan potongan interest sekiranya anda mempunyai bayaran kredit yang perlu dibayar setiap bulan. Anda hanya memerlukan angaran satu jam sahaja dan waktu ini boleh menjimatkan jumlah wang yang banyak pada jangka waktu panjang.
Continue reading PROJECT $$-3 ($ehari $ejam) AbangAbu