Kejayaan dan Ertinya

AbangAbu feel like writing in Malay my friends, and i think if you would like to know something that is quite powerful that i wanna share here.

AbangAbu ingin menceritakan satu perkara yang AbangAbu rasa harus ada pada semua induvidu. dan ianya mengenai Kejayaan.

Kejayaan adalah sesuatu yang amat subjectif , dan ianya membawa banyak makna yang berlainan kepada orang lain.

Ada yang menyangkakan bahawa mereka mendapat kejayaan ini adalah kerana mereka berusaha dan dengan penat lelah dan juga kerja teruk merekalah yang mereka berjaya. hmmmmm.

Walaupun kerja keras itu adalah sesuatu yang mesti dilakukanm dalam emncapai kejayaan , tetapi tanpa kasihan ALLAH , maka tak kana berjaya walau setakat mana kerasa sekalipun kita bekerja.Kita harus melakukan apa yang harus dilakukan dan kejayaan adalah hak Allah.

Allah saja yang memberikan kejayaan , dengan izin allah inilaha maka seseorang itu bole berjaya. Jadi kejayaan itu sebenarnya adalah milik Allah dan bukan milik kita…. kita dipilih oleh Allah untuk diberikan kejayaan tersebut. Dan ini sebenarnya tanggung jawap yang diberikan oleh Allah untuk kita gunakan kejayaan ini untuk menambah nilai kepada orang lain .

Sekiranya anda diberikan kejayaan dalam apa jua perkara maka pertama sekali anda harus faham kejayaan itu bukan milik anda sebaliknya milik ALLAH, dan anda hanya di berikan kejayaan itu supaya dengan kejayaan itu anda boleh membantu orang lain untuk juga berjaya.

Jadi, bagi AbangAbu kejayaan adalah satu pemberian kepada orang yang dipilih mengikut usaha mereka , dan dipertanggung jawapkan untuk membantuy orang lain juga berjaya.

Jadi jika seseorang itu angkuh dan riak akan kejayaan , maka dia tidak faham akan kebenaran sebenar kejayaan ini. Fikir fikirkan lah,,,, Semua orang boleh berjaya dan sebernarnya semua oprang dilahirkan sebagai orang yang berjaya…….

Just sekadar perkongsian…..

AbangAbu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *