Home AuthorsAll posts by Abang Abu
Author

Abang Abu

Pening ! Sebab Duit ?
Macam macam di lakukan tapi macam tak bergerak je……….

Labur sana terus lebur ……. buat bisnes hancur …….. apa lagi nak buat nie…… pening….

Macam macam GURU dah pergi berguru , macam macam Mentor dah bermentorkan ,,,,,, yg maha yg murah semua dah ……..

Apa salah kuuuuu?????

AbangAbu tahu apa yg sebenarnya anda perlu …… Anda perlu ilmu kewangan ….

AbangAbu sekali lagi membuka peluang untuk AbangAbu coach 25 orang selama 3 bulan dalam Kewangan . Jika anda mahukan nya …..

Contact direct AbangAbu di 0197510509 untuk caranya .
terms and Condition Apply*


April 19, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

 

Assalamualaikum .

AbangAbu ingin memperkenalkan satu Program Online –  Financial Excellence 30 hari.  Program ini di susun sebagai Persiapan untuk menjadikan perjalanan kejayaan Kewangan anda.

Mahukah anda menjadikan kewangan anda MANTAP dengan pantas ?

Mahukah anda mengetahui tentang 30 langkah kewangan yang paling penting perlu anda ambil dalam menjadikan kemahiran pengurusan kewangan anda ke GEAR yg lebih tinggi ?

Mahukah anda menjadikan kewangan anda lebih teratur tetapi tidak tahu nak mula dari mana ?

Mahukah anda mengetahui kesihatan kewangan anda berada di tahap mana ?

Dengan menyertai AbangAbu untuk PANDUAN 30 hari KECEMERLANGAN KEWANGAN ,  Anda akan diberikan  tugas untuk di selesaikan setiap hari untuk 30 hari . Tugasan  diberikan untuk memulakan langkah langkah  kearah kecemerlangan kewangan .

Selama 30 hari anda akan menerima email dari AbangAbu yang merangkumi pelbagai topik : Perbelanjaan, hutang, simpanan , persedianan pelaburan , topik keselamatan kewangan dan banyak lagi !!!!!!

Tidak perlu lagi membaca buku buku kewangan yang membosankan atau menghabiskan berjam jam belajar mengenai konsep konsep kewangan yang rumit , cabaran setiap hari mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk memulakan perjalanan kewangan anda .

Tip Tip dan panduan yang menghasilkan konsistensi dalam diri seseorang yang ingin memastikan kewangan mereka mantap.

Email email dalam bentuk tip tip serta juga step step yang perlu di lakukan akan di hantarkan setiap hari untuk 30 hari.

Ini adalah siri kedua AA , selepas kejayaan Simpan Challenge 30 hari ( Program Menyimpan RM300-RM1000 dalam 30 hingga 90 hari .

Daftar sekarang dan anda akan  menerima  tip dan cabaran yang akan di hantar ke email anda setiap hari .

Pastikan juga sertai WASAP GROUP SUPPORT dimana akan menerima VOICE NOTE MOTIVASI POWER AbangAbu setiap hari.  Juga di gunakan untuk update update semasa.

CARA CARA PENDAFTARAN
========================

STEP 1.

Untuk mendaftarkan diri , perlu di masukan RM30/  ( tawaran ini akan di tutup bila bila masa )  . HARGA ASAL RM199 ,   SEKARANG HANYA RM30……

BANK TRANSFER
——->CIMB 7040097584 Savings Account ,
——->Abuyaubul Ansari .

BANK BANK LAIN BAYAR DI SINI.. TEKAN LINK

ATAU

BAYARAN KAD CREDIT /PAY PAL .




STEP 2

selepas itu bole —->  Wasap 60197510509   bukti pembayaran dan nama semua yang berdaftar

STEP 3

Tunggu pengesahkan , serta langkah seterusnya menerusi WASAP  .. Tahniah!!! anda sudah berdaftar dan bersedia untuk memulakan

STEP 4 

Anda akan dimasukan dalam Support Group Wasap Lifetime.  

=================================================

APA PESERTA YG SEBELUM INI CAKAP PASAL FE30D ini

=================================================

February 26, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

ANDA adalah yg terpilih untuk membaca blog ini khususnya posting ini .  Pastinya ada sesuatu yg penting untuk anda , mungkin ada di sini . Fikirkan dan fahamkan kerana tiada apa pun berlaku tanpa izinnya .

Assalamualaikum dan salam sejathera kepada anda . Tahniah kerana  bersedia untuk mengambil tindakan ke arah FITNES WANG bersama AbangAbu .

Semua yang AA akan kongsikan secara bersiri selama 45 hari adalah bedasarkan pengalaman AA sendiri dalam menimba ilmu kewangan ( sering dengan cara yg sukar() untuk menjadi FIT WANG .

Menyedari kesan negatif dari kebimbangan saya , kepercayaan saya dan juga tindakan saya menjadikan keupayaan saya untuk uruskan kewangan saya tidak berkesan.

 

Kesedaran ini menjadikan AA untuk mulakan amalan kewangan yang baik dan mengubah segala kepercayaan yang tidak membantu saya . Saya mula membina hubungan yang lebih produktif dengan kewangan berdasarakan apa yang saya mahukan .

Tidak lagi menumpukan minda ke arah ketakutan atau kesempitan yang langsung tidak membantu saya. Semua yang saya lakukan ini telah membantu saya untuk mengubah keadaan kewangan saya ke arah yang sangat berlainan sekali.

Mempunyai pelabagai perniagaan , pelaburan dan juga dapat melakukan banyak perkara yang memerlukan kewangan yg banyak.

Yang paling penting sekali adalah , saya tahu saya dapat mengawal kewangan saya di peringkat yg lebih besar lagi .

Niat saya untuk program ini adalah untuk memberikan keyakinan kepada anda bahawa anda juga mampu bergerak kearah kebebasan kewangan dan membersihkan diri dari segala kesempitan kewangan yang menghalang dari mendapatkan pelbagai impian anda .

FF45D  adalah program ONLINE dimana anda akan menerima email harian selama 45 hari. Checklist 100 didalam 10 PAKSI  yg menjadi penaraju kewangan yang kukuh.

10 PAKSI Kewangan yang akan di mantapkan dengan bimbingan email AbangAbu terdiri dari ;

1- Profile Kewangan ( situasi Kewangan Semasa )

2- Matlamat Kewangan

3- Audit perbelanjaan Bulanan

4- Bajet Fixing

5- Simpanan

6- Urus Hutang

7- Insurans dan Risiko

8- Penjanaan Pendapatan

9- Wasiat dan Tax

10- MInda Dalaman

Selama 45 Hari AbangAbu akan bimbing dlam perjalanan FITNES KEWANGAN ini. Setiap hari , 2 dari 100 checklist akan di bincangkan serta di mantapkan . Hanya perlu 5 -10 minit untuk baca dan hadamkan . Di susuli juga dengan voice note AbangAbu dalam telegram atau wasap  mengikut group masing masing .  Dalam Email 1 – Video  akan di hantar untuk terangkan  XRAY  WANG dan kaedah kegunaannya .

Jika anda adalah seorang peserta FE30D AbangAbu sudah pasti tidak sabar untuk terus bersama AbangAbu dalam FF45D ini

PROGRAM FF45D akan bermula pada Feb14 2019 ..

Harga Sebenar Program FF45D ( Financial Fitness 45 Day ) ini adalah RM299

Jika anda dapatkan sebelum June 2019  HARGA YG PERLU DI BAYAR adalah   RM99 Sahaja .(Tawaran ini boleh tamat bila bila masa  )

 

 

 

JADI AMBIL PELUANG untuk daftarkan segera ……

    1. BANK TRANSFER ke CIMB 7040097584   dan wasap ke 0197510509 bukti bayaran dan nama anda untuk masukan dalam group support .
    2.  Atau Bank Bank Lain di sini link ini  BILL FF45D 
    3. PAY PAL dan Credit Card disini dibawah
    4. Warga SINGAPURA  boleh gunakan PayPal atau POSB 060-72619-1  –SGD35 .

KONGSIKAN DENGAN SEMUA KENALAN ANDA .   BEST BEST BEST

ANDA JUGA BOLEH WASAP +60197510509  untuk sebarang maklumat .

January 27, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

SEPERTI YANG AA BERI TAHU ANDA SEMUA DI TV 3 , INI LAH DIA 

MANUAL BISNES DALAM 7 HARI

 ABANGABU INGIN MEMBANTU ANDA UNTUK MEMULAKAN BISNES ANDA  !

JANGAN RISAU KALAU TAKDE MODAL , ATAU TAK DE IDEA , ATAU TAK FAHAM NAK BUAT BISNES APA ,

ABANGABU  nak guide anda dalam masa 7 Hari untuk anda dah boleh mulakan perniagaan.

CABARAN MULAKAN PERNIAGAAN YG MENGUNTUNGKAN DALAM MASA 7 HARI.

satu satunya manual memulakan perniagaan secara betul dan teratur. Anda tidak perlu untuk merasakan tidak konfiden lagi kerana Abangabu akan menghantar Action Plan untuk di lakukan selama 7 hari .

Setiap Hari akan AbangAbu bantu anda dengan senaraikan apakah tindakn yang perlu di lakukan . Dan semuanya adalah tindakan yang sangat mudah .

Anda akan mula menerima email selama 7 hari dengan panduan dan topik topik ini .buku ini ditulis secara mudah dan praktikal.

Dalam email email  ini AbangAbu memberikan panduan bagaimana anda boleh memulakan perniagaan yang cemerlang. Dan yang menarik juga anda boleh memulakan dalam masa 7 hari,  7 minggu atau 7 bulan. Anda sendiri menentukan jangka waktu mengikut keadaan masa anda sendiri.

AbangAbu sertakan panduan panduan yang boleh dilakukan secara satu persatu dan teratur. Ini amat berguna sekali , kerana ramai tidak tahu apa yang harus dilakukan sebelum memulakan sebuah perniagaan. Ini menyebabkan mereka “TERJUN BOTOL” dan terkapai kapai tanpa mengatahui arah tujuan yang betul.

Antara yang akan AA berikan dalam Email Email Panduan dan Cabaran

1- Permulaan Perancangan
2- Perlaksanaan Perancangan

3- Kewangan Bisnes

4- Kewangan dan Nilai

5-Pemasaran

6- Pengurusan Masa

7 – Persiapan dan Pelancaran

Semua tajuk ini adalah STEP STEP dalam memulakan Perniagaan .

Nak AA bantu anda dengan 7 Langkah ini dalam masa 7 hari …..

HANYA RM30 RM sahaja . ( OFFER INI HANYA  HINGGA 19-1-2019 )

 ================================================================

A) bank transfer dan deposit

CIMB Bank – 7040097584

MAYBANK – 555135109019

BAYAR DIRECT 

 

setelah itu sila email bukti bayaran ke email abangabu@nowasia.sg atau WASAP 019-7510509

Juga Bayaran di PAY PAL




Anda juga akan di masukan dalam satu Group Wasap / Telegram untuk Support .

DAFTAR SEKARANG dan TERUS WASAP direct pada AA…. di 019 7510509 . BEST BEST BEST

 

SHARE ini pada KENALAN ANDA

January 14, 2019 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Assalamualaikum .

AbangAbu ingin memperkenalkan satu Program Online –  Financial Excellence 30 hari.  Program ini di susun sebagai Persiapan untuk menjadikan perjalanan kejayaan Kewangan anda.

Mahukah anda menjadikan kewangan anda MANTAP dengan pantas ?

Mahukah anda mengetahui tentang 30 langkah kewangan yang paling penting perlu anda ambil dalam menjadikan kemahiran pengurusan kewangan anda ke GEAR yg lebih tinggi ?

Mahukah anda menjadikan kewangan anda lebih teratur tetapi tidak tahu nak mula dari mana ?

Mahukah anda mengetahui kesihatan kewangan anda berada di tahap mana ?

Dengan menyertai AbangAbu untuk CABARAN 30 hari KECEMERLANGAN KEWANGAN ,  Anda akan diberikan cabaran atau tugas untuk di selesaikan setiap hari untuk 30 hari . Tugasan atau cabaran diberikan untuk memulakan langkah langah  kearah kecemerlangan kewangan dan kejayaan kewangan .

Selama 30 hari anda akan menerima email dari AbangAbu yang merangkumi pelbagai topik : Perbelanjaan, hutang, simpanan , persedianan pelaburan , topik keselamatan kewangan dan banyak lagi !!!!!!

Tidak perlu lagi membaca buku buku kewangan yang membosankan atau menghabiskan berjam jam belajar mengenai konsep konsep kewangan yang rumit , cabaran setiap hari mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk memulakan perjalanan kewangan anda .

Tip Tip dan panduan yang menghasilkan konsistensi dalam diri seseorang yang ingin memastikan kewangan mereka mantap.

Email email dalam bentuk tip tip serta juga step step yang perlu di lakukan akan di hantarkan setiap hari untuk 30 hari.

Ini adalah siri kedua AA , selepas kejayaan Simpan Challenge 30 hari ( Program Menyimpan RM300-RM1000 dalam 30 hingga 90 hari .

Daftar sekarang dan anda akan  menerima  tip dan cabaran yang akan di hantar ke email anda setiap hari .

Pastikan juga sertai WASAP GROUP SUPPORT dimana akan menerima VOICE NOTE MOTIVASI POWER AbangAbu setiap hari.  Juga di gunakan untuk update update semasa.

CARA CARA PENDAFTARAN
========================

STEP 1.

Untuk mendaftarkan diri , perlu di masukan RM50/  ( tawaran ini akan di tutup bila bila masa )  . HARGA SEBENAR  RM199 :

BANK TRANSFER
——->CIMB 7040097584 Savings Account ,
——->Abuyaubul Ansari .

BANK BANK LAIN di LINK INI 

ATAU

BAYARAN KAD CREDIT /PAY PAL .




STEP 2

selepas itu bole —->  Wasap 60197510509   bukti pembayaran dan nama semua yang berdaftar

STEP 3

Tunggu pengesahkan , serta langkah seterusnya menerusi WASAP  .. Tahniah!!! anda sudah berdaftar dan bersedia untuk memulakan perjalanan memantapkan KECERLANGAN KEWANGAN ANDA.

PSS: INTAKE MARCH SUDAH DIBUKA —- DAFTAR SEKARANG ….. 100 Pendaftaran pertama akan Dapat E- Manual Simpan Challenge bernilai RM40 secara percuma .
(EManual Simpan Challenge adalah tip tip praktikal menyimpan selama 30 hari )

Sebarang pertanyaan boleh di kemukakan ——> wasap  +60197510509 …  Message  FE30D FEB19  untuk tawaran RM50

=================================================

APA PESERTA YG SEBELUM INI CAKAP PASAL FE30D ini

=================================================

 

BEST BEST BEST:

 

DAFTAR SEGERA

 

 

December 12, 2018 4 comments
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Alhamdulillah .

AbangAbu sangat bangga apabila Now Asia di pilih dan di jemput untuk menjadi country partner untuk USWC di Denmark bagi tahun 2018 .

Lagi membanggakan team AA akan berada di Denmark sebagai Finalist dalam misi membawa pulang USD25K sebagai Juara

3 anak muda telah di pilih ke final dengan membina apps LIFI . Lost and found

MEKANIK WANG … The Money Mechanic  akan berada di sana ,

BEST  bEST BEST

September 13, 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

AbangAbu selalu teruja dengan perjalanan adek beradek abangabu network group ( A.B.A.N.G ) . Dan Minggu ini AA nak anda kenali dan juga berkenalan dengan seorang anak muda yang sangat komited , disiplin serta sangat peramah .

Beliau menjalan perniagaan sendiri pada usia yang muda , berkeluarga dengan di kurniakan dengan 2 cahaya mata.

AbangAbu sangat bersyukur kerana dapat membuat beliau berkongsi kan pengalaman beliau dalam perjalanan kejayaan beliau .

Connect ngan beliau ….. di link bawah ini

www.mokhdar.com

www.fb.com/kaedahmoktar/

BEST BEST BEST ….

Baca lah perkongsian Nur Izham ……..

August 7, 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Are You a Singaporean ?

Are you running a business ? Or Are you thinking to start one?

Are you keen to learn about Entrepreneurship ?

Do you want to be a great presenter ?

Your Finance , is it in order ?

 

We are looking for 50 people in Singapore that fit any one of the 5 statement above .

We want to train them for 2 days fully sponsored with lunch and tea breaks . Normal will cost you SGD1750.

If you keen and want to be in this program do response to this link in my facebook

Meet up for early discussion with BBC's steve and rainbows ray in Singapore. A program fully sponsored for Singaporean…

Posted by AbangAbu Abuayubul Ansari on Tuesday, 17 July 2018

July 18, 2018 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Newer Posts