Home Tuesday Tips- Bisnes Tips
Category

Tuesday Tips- Bisnes Tips

Nak tahu pasal buat duit … than jom tune in lah ke Facebook LIVE AbangAbu mekanik Wang …. sebab memag nak sembang pasal kaedah kaedah yang akan AA share dengan peserta passport Wang ….

Dah register ke belum

7 october 2017 ……. JOM JOM JOM …

ABANGABU MEKANIK WANG 

September 5, 2017 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

https://www.facebook.com/mekanikwang/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

 

KLIK DI LINK ATAS UNTUK DETAIL ……

 

MONEY MANAGEMENT EXCEL SISTEM FOR PERSONAL! TAWARAN MILIKI MASA TERHAD HINGGA 30JUN
—————————————————————————-——————————————————————
This is first and foremost about a completely new way of managing your money.
.
A paradigm shift. The fact that it’s all done using extremely effective, easy-to-use excel software? That’s just a bonus.
.
Welcome to MAP2BRICH budgeting and tracking system , home to a unique, powerful and proven way to manage your money that gets results. This methodology is called MAP2BRICH (BAT system.)
.
.STOP-Living paycheck to paycheck, going into debt, worrying about your money,
putting off retirement, Over drafting your accounts, Arguing with your spouse
START-Paying cash for purchases, Living on less than you earn, Getting out of debt, Investing for retirement,
.
Making your money work!, Working with your spouse.
.
Do you want to know how to become financially fit using Five Simple Rules? We implemented the Five Rules into superior, user-friendly software, which can be used through a spreadsheet program, or as a standalone Windows application.
.
.
The price of this excel system is RM200.
.i am giving it at RM30.00 only and VALID ti 30 JUNE 2017 .
.
SEGALA JUALAN INI AKAN DI BERIKAN KEPADA KELUARGA YANG MEMERLUKAN BANTUAN DI BULAN RAMADHAN INI .
.
.
if you keen to get this excel do this STEP now
1- Bank in RM30.00 to CIMB Saving – 7040097584
2- Whatsapp to 013-7556195 the receipt proof and the email for the excel sistem to be sent to .
3- Start to download from the link that will be given to.
.
.
BEST BEST BEST …
.
do SHARE | TAG | HELP SOMEONE

PS: A simple excel of personal finance .
.
Kalau ANDA ingin menguruskan kewangan anda secara teratur . Ini adalah excel mudah Yang AA gunakan. Sistem Yang sangat mudah Untuk sesiapa Sahaja menggunakan nya .
.
Untuk Hari ini Sahaja anda Bole memiliki Sistem ini pada harga RM30 Sahaja . (Biasa nya rm200) .
.
.
anda Bole transfer to CIMB 7040097584 dan WhatsApp resit dan juga email add ke 013-7556195

Untuk dapatkan link download excel ini .
.
.
Juga semua Wang terkumpul adalah Untuk di berikan pada keluarga yg memerlukan berbuka di bulan ramadhan ini .

Ceriakan ramadhan dengan mengatur kewangan anda dengan excel ini .

June 23, 2017 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Apa khabar brade and sista semua .

 

Amacam dah masuk hari 4 , helloooo semua puasa kan ….

jangan plak jadi macam time sekolah lah plak , selalu sangat ponteng puasa hehehehe… moga Allah ampunkan dosa dosa masa lalu tu.

Lama plak tak post apa apa kat sini , tu lah tergerak hati plak nak post something kat sini.

Ada juga perasaan tak best sikit bila nengok ada orang curi idea idea kita yang dah IP , lepas tu share kat orang tak pe , siap charge sekali …. kan tak baik buat cam tu … cer bincang dan bagi sikit happy kat orang yang buat benda tu … kan bagus

kena plak orang lain yang datang cakap kat kita ni . . heheheh tapi tu lah malas nak fikir benda benda remeh macam ni , tapi kadang kadang kena juga ada tanggung jawap kasi SENTAP sikit mereka mereka yang mencabul idea orang …. kan melacur nama nya hehehehe

 

tak baik , dosa beb … tolong lah insaf ye ,,,,, BEST BEST BEST

 

Maaf Zahir Batin

May 30, 2017 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

AbangAbu ingin berkongsi akan maklumat mengenai 3 sebab atau mitos yang menyebakan ramai tidak memulakan perniagaan . Ini adalah hasil dari pada perjumpaan dengan lebih 100 usahawan usahawan .

AbangAbu ingin kongsikan kepada anda bahawa apa yang menyebabkan mereka tidak memulakan perniagaan sebenarnya ada mitos dan tidak sama sekali kenyataan tersebut benar .

1. Ia kos terlalu tinggi – Dua puluh tahun yang lalu, ini mungkin benar . Hari ini, ia tidak lagi benar kerana kos memulakan sesuatu perniagaan menjadi lebih mudah dan  kos yang sangat jauh lebih kecil .

Perniagaan saya adalah contoh yang baik . Kalau mengikut amalan 20 tahun lalu , Saya  terpaksa menyewa pejabat, buka satu talian telefon, membayar untuk pengiklanan dan kemudian duduk dan menunggu pelanggan untuk mencari saya.

Tetapi apabila saya memulakan perniagaan saya pada tahun lepas , saya mempunyai  kos sangat kecil. Saya menggunakan e-mel dan Skype untuk bekerja dengan pelanggan dari jauh, yang bermaksud tidak perlu ruang pejabat. Saya mendapatkan iklan percuma dari Facebook, Twitter, IG  dan beberapa sumber lain. Dan saya tidak perlu satu talian telefon private kerana  telefon bimbit sudah memadai . Pada asasnya hanya kos saya untuk permulaan adalah  kurang daripada $ 1,000.

Dalam Program WOW BISNES , saya menjadikan semua peserta memulakan perniagaan dari 0.  Dan memang pada awalnya semua tidak percaya bahawa ianya boleh dilakukan , tetapi setelah hanya sehari mereka terus dapat lihat bahawa ianya boleh dilakukan .

 

2. Ia adalah satu Risiko Besar .

Mendapatkan kerja di sebuah syarikat setelah tamat pengajian adalah lebih selamat . Kerana tidak perlu takut akan gaji setiap bulan yang tetap serta dijanjikan persaraan dengan pencen .

Bagaimana pun kemelesatan ekonomi yang teruk membuktikan bahawa pekerjaan tidak lagi selamat , kerana ianya boleh hilang bila bila masa . Bekerja lama dalam satu syarikat dan kemudian bersara dengan pencenhanya tinggal kenangan .

Sebaliknya memulakan perniagaan  tidak lah menjanjikan kejayaan dengan automatik , sekurang kurangnya kejayaan dan kegagalan bergantung pada usaha anda sendiri.

Walaupun kegagalan yang mungkin berlaku dari apa yang kita usahakan , anda masih boleh pulang untuk bekerja semula . Tiada istilah gagal dalam perniagaan .

3. Anda Perlu Idea-

Saya tahu ramai mahu menjalankan perniagaan sendiri, tetapi  terus menunggu untuk idea yang tepat akan datang. Akhirnya mereka sedar bahawa  sesuatu perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan pada saat itu juga .

Apabila mereka sedar bahawa  boleh membuat bisnes sendiri adalah perubahan besar dalam diri mereka .

Memulakan perniagaan tidak memerlukan idea yang besar . Ia boleh menjadi semudah mengambil kemahiran yang anda sudah ada jadikan ianya sebagai bisnes. Mungkin anda bekerja sebagai pemasar produk  sekarang dan anda  boleh memulakan  bisnes perunding pemasaran  yang bebas dalam pemasaran. Mungkin anda boleh membuat kraf benar-benar unik yang rakan-rakan anda suka dan anda boleh menjual secara online. Apa pun, saya boleh membuat jaminan dengan memulakan ,  anda sudah mempunyai asas kemahiran atau pengetahuan  perniagaan yang berjaya.

 

PS: AbangAbu ada buat satu program untuk START UP . Dapatkan detail untuk program ini di link Di bawah

KLIK SINI 

July 23, 2016 0 comment
1 Facebook Twitter Google + Pinterest

Ambil peluang untuk dapatkan
PROMOSI TAHUN 2016 PRODUK ABANGABU .
======================================

PRODUK PRODUK DIGITAL dan E=Version

1- Ecoaching MAP 2 B RICH English – USD 97
http://www.abangabu.com/products/e-coaching/map2brich/
2- E book – Manual memulakan Perniagan Cermerlang – RM50
http://www.abangabu.com/books/manual-bisnes-dalam-7-hari/

3- SIMPAN CHALLENGE – Tip menyimpan $1000 dalam masa 30 hari – E-coaching RM30
simpan challenge

4- E book 10 Rahsia Wang Power RM 30
Seminar-Wang-Power-Dr-Azizan-dan-Abang-Abu

5- E book 10 Petua Pelaburan RM 30

ABUtens1a
Saya offer untuk 50 orang pada harga RM100 sahaja.

Boleh PM untuk dapatkan detail :

Bayaran – bank in , bank trasfer , PayPal ,

TAWARAN hanya hingga 1 January 2016 ( 12mlm) tamat .

check Facebook

December 31, 2015 0 comment
3 Facebook Twitter Google + Pinterest

Assalamualaikum WB .

Singapura , 28 Nov 2015 .

Anugerah ABANG Entrepreneur Award berlangsung semalam di MYWCA , Stevens Road, Singapore.

Anugerah ini adalah acara kemuncak dalam satu program tahunan SINGAPORE MALAYSIA NETWORKING of WEALTH ( NoW 2015) .

Program ini berlangsung selama 2 hari dimana lebih kurang 37 usahawan usahawan dari Malaysia telah tiba di Singapura untuk bersama dengan usahawan usahawan Singapura.

pelbagai input dan ilmu ilmu telah di rai oleh para peserta . program yang di asaskan oleh AbangAbu aka MEKANIK$ ini telah melebehi apa yang di harapkan oleh peserta .

Seramai 4 orang usahawan serta speaker telah berkongsi pelbagai ilmu kepada peserta .

Bermula dengan Mr TG yang berkongsi akan habitute manusia dengan wang . ini menjadi perkara yang perlu di fahamkan serta menjadi kewajiban setiap induvidu memastikan mereka mempunyai habit habit kewangan yang betul.

Kesilapan ramai orang yang dalam dilema kewangan kerana pelbagai isu termasuk hutang , berbelanja melebih pendapatan , masalah sentiasa stress menjadi semakin ramai yang beergelar Muflis . Untuk memastikan ilmu ini dapat di kongsikan kepada ramai orang , maka akan di adalah satu program khas 2 hari pada 28 December 2016 , di Singapura.

untuk mendapatkan maklumat boleh anda hubungi email abangabu@nowasia.sg .

Umar Abdul Hamid seorang usahawan yang sangat berjaya di Singapura telah menjadikan peserta terpaku dengan info info keushawan yang di sampaikan . Banyak sekali info yng angat bernas dan padat. Seorang graduan Havard dan juga usahawan yang menetap di New York telah berjaya membangkitkan motivasi untuk usahawan meningkatkan ilmu ilmu technologi dalam perniagaan masing masing.

Semua peserta telah di gamatkan dengan sesi sesi networking yang berinteraksi dan memberi peluang kepada peserta mengenali peserta peserta lain dengan lebih rapat lagi.Sesi ini menjadikan beberapa peserta menjalinkan partnership . Ini adalah matlamat utama program ini.

Seorang lagi usahawan Encik Mudaffal berkongsi akan peluang untuk ke IRAN dan negeri negeri Middle East . Apakah persediaan serta kelengkapan yang perlu menjadi perhatian kepada usahawan yang berniat untuk menjadi busines GLOBAL.

Akhir sekali Singapore Blade Runner membakar semangat semua peserta dengan kisah beliau yang memang menjadikan semua yang hadir teruja. Beliau juga memberikan tip tip yang boleh menjadi kan seseorang mencapai matlamat mereka walau dalam apa pun keadaan mereka .

Dan akhirnya pemenang Anugerah ABANG Entrepreneur Award Male di menangi oleh Ajmal serta ABANG Entrepreneur Award Female di sandang oleh Razkiah .

Tahniah Tahniah Tahniah..

Now 2016 akan berlangsung pada March 19 di Singapura.

November 29, 2015 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Newer Posts