Bicara Bisnez

Salam all,

Apa Khabar semua… It was great to see ramai datang for the talk at masjid kassim. Really happy to see many of my MAP untuk KAYA participant. Even from my first batch 5 months ago.

Semua happy and ada datang pada AbangAbu abd tell that their project masa kelas MAP now dah $9000 . Sedap hati AA dengar sebab peserta ni dulu masa first time datang my class very low self esteem. Now dah rasa more confident and dia in an unstopable mood lah. Well done.

And also satu lagi pasangan yang datang my first batch were there and datang to jumpa saya and tell me that they have something important to share pasal their MAP untuk KAYA project. They said they dah nak launch it soon. I masih belum tahu what it is but they told me it is the MAP project.

Dalam sesi BicaraBisnes kali ini AbangAbu cuba satu kaedah baru pula, Sikit beragan nak jadi macam ellen show konon. But niat AA sebenarnya nak ketengahkan sesiapa yang ada something yang boleh help community kita. SO muncul Cik HANIS yang AA intro kat audience sebab dia pakar dalam bidang literacy coaching. Dia can help parents and kids on handling reading and maths problem.

Nengok calender untuk go for her talk at masjid raudah…..

Tip Emas….

Mulakan untuk melakukan sesuatu jika kita nak capai matlamat kita. Ramai yang selalu kata sahaja tapi tak nak lakukan. Kalau gitu memang takan capai matlamat kita. Buat apa sahaja sekali pun kerana kejayaan dicapai kerana tindakan yang di lakukan dan bukan semata mata kerana nasib.

Ingat sujimy kata budak bawah blok pun boleh KAYA.dan dia buktikan kerana dia melakukannya dan buka kata sahaja.

2 thoughts on “Bicara Bisnez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *