FF45D ABANGABU ( FITNESS WANG 45 Hari bersama ABANGABU )

ANDA adalah yg terpilih untuk membaca blog ini khususnya posting ini .  Pastinya ada sesuatu yg penting untuk anda , mungkin ada di sini . Fikirkan dan fahamkan kerana tiada apa pun berlaku tanpa izinnya .

Assalamualaikum dan salam sejathera kepada anda . Tahniah kerana  bersedia untuk mengambil tindakan ke arah FITNES WANG bersama AbangAbu .

Semua yang AA akan kongsikan secara bersiri selama 45 hari adalah bedasarkan pengalaman AA sendiri dalam menimba ilmu kewangan ( sering dengan cara yg sukar() untuk menjadi FIT WANG .

Menyedari kesan negatif dari kebimbangan saya , kepercayaan saya dan juga tindakan saya menjadikan keupayaan saya untuk uruskan kewangan saya tidak berkesan.

 

Kesedaran ini menjadikan AA untuk mulakan amalan kewangan yang baik dan mengubah segala kepercayaan yang tidak membantu saya . Saya mula membina hubungan yang lebih produktif dengan kewangan berdasarakan apa yang saya mahukan .

Tidak lagi menumpukan minda ke arah ketakutan atau kesempitan yang langsung tidak membantu saya. Semua yang saya lakukan ini telah membantu saya untuk mengubah keadaan kewangan saya ke arah yang sangat berlainan sekali.

Mempunyai pelabagai perniagaan , pelaburan dan juga dapat melakukan banyak perkara yang memerlukan kewangan yg banyak.

Yang paling penting sekali adalah , saya tahu saya dapat mengawal kewangan saya di peringkat yg lebih besar lagi .

Niat saya untuk program ini adalah untuk memberikan keyakinan kepada anda bahawa anda juga mampu bergerak kearah kebebasan kewangan dan membersihkan diri dari segala kesempitan kewangan yang menghalang dari mendapatkan pelbagai impian anda .

FF45D  adalah program ONLINE dimana anda akan menerima email harian selama 45 hari. Checklist 100 didalam 10 PAKSI  yg menjadi penaraju kewangan yang kukuh.

10 PAKSI Kewangan yang akan di mantapkan dengan bimbingan email AbangAbu terdiri dari ;

1- Profile Kewangan ( situasi Kewangan Semasa )

2- Matlamat Kewangan

3- Audit perbelanjaan Bulanan

4- Bajet Fixing

5- Simpanan

6- Urus Hutang

7- Insurans dan Risiko

8- Penjanaan Pendapatan

9- Wasiat dan Tax

10- MInda Dalaman

Selama 45 Hari AbangAbu akan bimbing dlam perjalanan FITNES KEWANGAN ini. Setiap hari , 2 dari 100 checklist akan di bincangkan serta di mantapkan . Hanya perlu 5 -10 minit untuk baca dan hadamkan . Di susuli juga dengan voice note AbangAbu dalam telegram atau wasap  mengikut group masing masing .  Dalam Email 1 – Video  akan di hantar untuk terangkan  XRAY  WANG dan kaedah kegunaannya .

Jika anda adalah seorang peserta FE30D AbangAbu sudah pasti tidak sabar untuk terus bersama AbangAbu dalam FF45D ini

PROGRAM FF45D akan bermula pada Feb14 2019 ..

Harga Sebenar Program FF45D ( Financial Fitness 45 Day ) ini adalah RM299

Jika anda dapatkan sebelum June 2019  HARGA YG PERLU DI BAYAR adalah   RM99 Sahaja .(Tawaran ini boleh tamat bila bila masa  )

 

 

 

JADI AMBIL PELUANG untuk daftarkan segera ……

    1. BANK TRANSFER ke CIMB 7040097584   dan wasap ke 0197510509 bukti bayaran dan nama anda untuk masukan dalam group support .
    2.  Atau Bank Bank Lain di sini link ini  BILL FF45D 
    3. PAY PAL dan Credit Card disini dibawah
    4. Warga SINGAPURA  boleh gunakan PayPal atau POSB 060-72619-1  –SGD35 .

KONGSIKAN DENGAN SEMUA KENALAN ANDA .   BEST BEST BEST

ANDA JUGA BOLEH WASAP +60197510509  untuk sebarang maklumat .

KHAS untuk semua penonton MHI ( Malaysia HARI INI TV3 ) 15-1-2015 _SELASA

SEPERTI YANG AA BERI TAHU ANDA SEMUA DI TV 3 , INI LAH DIA 

MANUAL BISNES DALAM 7 HARI

 ABANGABU INGIN MEMBANTU ANDA UNTUK MEMULAKAN BISNES ANDA  !

JANGAN RISAU KALAU TAKDE MODAL , ATAU TAK DE IDEA , ATAU TAK FAHAM NAK BUAT BISNES APA ,

ABANGABU  nak guide anda dalam masa 7 Hari untuk anda dah boleh mulakan perniagaan.

CABARAN MULAKAN PERNIAGAAN YG MENGUNTUNGKAN DALAM MASA 7 HARI.

satu satunya manual memulakan perniagaan secara betul dan teratur. Anda tidak perlu untuk merasakan tidak konfiden lagi kerana Abangabu akan menghantar Action Plan untuk di lakukan selama 7 hari .

Setiap Hari akan AbangAbu bantu anda dengan senaraikan apakah tindakn yang perlu di lakukan . Dan semuanya adalah tindakan yang sangat mudah .

Anda akan mula menerima email selama 7 hari dengan panduan dan topik topik ini .buku ini ditulis secara mudah dan praktikal.

Dalam email email  ini AbangAbu memberikan panduan bagaimana anda boleh memulakan perniagaan yang cemerlang. Dan yang menarik juga anda boleh memulakan dalam masa 7 hari,  7 minggu atau 7 bulan. Anda sendiri menentukan jangka waktu mengikut keadaan masa anda sendiri.

AbangAbu sertakan panduan panduan yang boleh dilakukan secara satu persatu dan teratur. Ini amat berguna sekali , kerana ramai tidak tahu apa yang harus dilakukan sebelum memulakan sebuah perniagaan. Ini menyebabkan mereka “TERJUN BOTOL” dan terkapai kapai tanpa mengatahui arah tujuan yang betul.

Antara yang akan AA berikan dalam Email Email Panduan dan Cabaran

1- Permulaan Perancangan
2- Perlaksanaan Perancangan

3- Kewangan Bisnes

4- Kewangan dan Nilai

5-Pemasaran

6- Pengurusan Masa

7 – Persiapan dan Pelancaran

Semua tajuk ini adalah STEP STEP dalam memulakan Perniagaan .

Nak AA bantu anda dengan 7 Langkah ini dalam masa 7 hari …..

HANYA RM30 RM sahaja . ( OFFER INI HANYA  HINGGA 19-1-2019 )

 ================================================================

A) bank transfer dan deposit

CIMB Bank – 7040097584

MAYBANK – 555135109019

BAYAR DIRECT 

 

setelah itu sila email bukti bayaran ke email abangabu@nowasia.sg atau WASAP 019-7510509

Juga Bayaran di PAY PAL




Anda juga akan di masukan dalam satu Group Wasap / Telegram untuk Support .

DAFTAR SEKARANG dan TERUS WASAP direct pada AA…. di 019 7510509 . BEST BEST BEST

 

SHARE ini pada KENALAN ANDA

30 HARI FINANCIAL EXCELLENCE MECHANICS – AbangAbu

Assalamualaikum .

AbangAbu ingin memperkenalkan satu Program Online –  Financial Excellence 30 hari.  Program ini di susun sebagai Persiapan untuk menjadikan perjalanan kejayaan Kewangan anda.

Mahukah anda menjadikan kewangan anda MANTAP dengan pantas ?

Mahukah anda mengetahui tentang 30 langkah kewangan yang paling penting perlu anda ambil dalam menjadikan kemahiran pengurusan kewangan anda ke GEAR yg lebih tinggi ?

Mahukah anda menjadikan kewangan anda lebih teratur tetapi tidak tahu nak mula dari mana ?

Mahukah anda mengetahui kesihatan kewangan anda berada di tahap mana ?

Dengan menyertai AbangAbu untuk CABARAN 30 hari KECEMERLANGAN KEWANGAN ,  Anda akan diberikan cabaran atau tugas untuk di selesaikan setiap hari untuk 30 hari . Tugasan atau cabaran diberikan untuk memulakan langkah langah  kearah kecemerlangan kewangan dan kejayaan kewangan .

Selama 30 hari anda akan menerima email dari AbangAbu yang merangkumi pelbagai topik : Perbelanjaan, hutang, simpanan , persedianan pelaburan , topik keselamatan kewangan dan banyak lagi !!!!!!

Tidak perlu lagi membaca buku buku kewangan yang membosankan atau menghabiskan berjam jam belajar mengenai konsep konsep kewangan yang rumit , cabaran setiap hari mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk memulakan perjalanan kewangan anda .

Tip Tip dan panduan yang menghasilkan konsistensi dalam diri seseorang yang ingin memastikan kewangan mereka mantap.

Email email dalam bentuk tip tip serta juga step step yang perlu di lakukan akan di hantarkan setiap hari untuk 30 hari.

Ini adalah siri kedua AA , selepas kejayaan Simpan Challenge 30 hari ( Program Menyimpan RM300-RM1000 dalam 30 hingga 90 hari .

Daftar sekarang dan anda akan  menerima  tip dan cabaran yang akan di hantar ke email anda setiap hari .

Pastikan juga sertai WASAP GROUP SUPPORT dimana akan menerima VOICE NOTE MOTIVASI POWER AbangAbu setiap hari.  Juga di gunakan untuk update update semasa.

CARA CARA PENDAFTARAN
========================

STEP 1.

Untuk mendaftarkan diri , perlu di masukan RM50/  ( tawaran ini akan di tutup bila bila masa )  . HARGA SEBENAR  RM199

BANK TRANSFER MALAYSIA 

——>CIMB 7040097584 – Abuayubul Ansari  ,
——->MAYBANK – 555135109019 – Now Asia International

BANK TRANSFER SINGAPORE

BANK —POSB – 060-72619-1 

BANK BANK LAIN di LINK INI 

ATAU

BAYARAN KAD CREDIT /PAY PAL .




STEP 2

selepas itu bole —-> email ke abangabu@nowasia.sg

STEP 3

Tunggu pengesahkan , serta langkah seterusnya dalam email    .. Tahniah!!! anda sudah berdaftar dan bersedia untuk memulakan perjalanan memantapkan KECERLANGAN KEWANGAN ANDA.

PSS: I —- DAFTAR SEKARANG …..  JANGAN TUNGGU KERANA HARGA AKAN BERUBAH KE RM199 ……. JADI AMBIL KESEMPATAN SEKARANG ……..

=================================================

APA PESERTA YG SEBELUM INI CAKAP PASAL FE30D ini

=================================================

BEST BEST BEST:

DAFTAR SEGERA

UNIVERSITY STARTUP WORLD CUP 2018

Alhamdulillah .

AbangAbu sangat bangga apabila Now Asia di pilih dan di jemput untuk menjadi country partner untuk USWC di Denmark bagi tahun 2018 .

Lagi membanggakan team AA akan berada di Denmark sebagai Finalist dalam misi membawa pulang USD25K sebagai Juara

3 anak muda telah di pilih ke final dengan membina apps LIFI . Lost and found

MEKANIK WANG … The Money Mechanic  akan berada di sana ,

BEST  bEST BEST

ENTREPRENEURIAL LEADERSHIP WORKSHOP

Are You a Singaporean ?

Are you running a business ? Or Are you thinking to start one?

Are you keen to learn about Entrepreneurship ?

Do you want to be a great presenter ?

Your Finance , is it in order ?

 

We are looking for 50 people in Singapore that fit any one of the 5 statement above .

We want to train them for 2 days fully sponsored with lunch and tea breaks . Normal will cost you SGD1750.

If you keen and want to be in this program do response to this link in my facebook

Meet up for early discussion with BBC's steve and rainbows ray in Singapore. A program fully sponsored for Singaporean…

Posted by AbangAbu Abuayubul Ansari on Tuesday, July 17, 2018

FREE MONEY STRATEGY SESSION with AbangAbu “The Money Mechanic” –

The first thing to do with your finance , is to get a strategy planned. No matter you are rich or broke . No matter you are doing business or employed . It is always about getting correctly in the journey of money.

SO GRAB this opportunity to get your MONEY STRATEGY SESSION with AbangAbu ” The Money Mechanic ”

This Session can be worth $250 session. And it is been given as a GIFT for those of you need some tips on MONEY and FINANCIAL MATTERS .

TO BOOK this session please WASAP to +60197510509

  • Leave Your Name , Age , Location
  • Your Current Job/Business
  • What time is best for you ….. 11am , 12noon , 1pm , 2pm , 3pm , 4pm  or 7pm , 8pm , 9pm , 10pm

Wassap to +60197510509 ……

Turn your weakness into your strength .

Apa khabar ? Lama tak tulis di blog . Memang masa tak banyak yang dapat di gunakan untuk menulis. Saya cuba lah dalam bulan RAMADHAN  untuk meluangkan 1 jam untuk menulis plak ..

Hari ini ingin menulis pasal satu benda yang AbangAbu rasa boleh bantu ramai orang dalam hidup mereka.

Salah satu sebab ramai tidak dapat mencapai tahap terbaik dalam apa juga perkara  yang mereka inginkan adalah di sebabkan satu WEAKNESS atau kelemahan mereka.

Selalunya di sebabkan kelemahan mereka inilah yang menjadikan mereka tidak mencapai banyak kejayaan walaupun memang telah di berikan pelbagai peluang peluang .

Jadi apa yang boleh di lakukan ?

AbangAbu sendiri pernah buat proses ini. Sebab kalau nak tau , AA ni sebenarnya adalah pemalu . memang malu gila dan suka bersendirian . Lagi lagi kalau tiada teman yang saya kenal , memang saya akan senyap . Dan malu untuk bercakap . Tapi inilah sebenarnya kelemahan saya pada awal . Akhirnya AA kini lain sangat , adakah ianya terjadi dengan sendiri ?

Tidak, AA kena buat satu process yang akan AA kongsikan,

Step 1 . Tulis semua kelemahan yang mungkin kita tahu yang kita ada . 1 2 3 4 5 atau berapa banyak pun tak pe .
Step 2 – Ambil satu je dari banyak banyak yg awak tulis itu.
contoh : dalam kes AbangAbu Malu itu adalah satu weakness yang paling tinggi dalam senarai AA.

Step 3 – Sekarang kena cari apa kah yang berlawanan dengan sifat Malu itu . Yg positive nya adalah BERANI .

Step 4 – sekarang AA kena jadi kan weakness ke Strength . Kelemahan tukar jadi Kekuatan .

Step 5 – Plan + Action = System .

  • maka sekarang AA kena plan apa yang perlu di lakukan untuk hilangkan rasa malu . Dalam kes AA  , AA kena jumpa 3 org setiap hari , org yang tak pernah jumpa sebelum ini dan kena bercakap dengan meraka . Itulah PLAN
  • Dan kena mula buat setiap hari. JAdi mulalah AA jumpa 3 orang setiap hari . Bermula dengan hanya menegur tanya jam berapa ? Hingga lah dah boleh duduk sembang pasal bisnes . Masa tu business MLM ..
  • Akhirnya bila AA buat setiap hari dalam masa 2 bulan , ianya menjadi SISTEM dalam diri saya , dimana kalau tak berjumpa orang pada hari itu AA akan menjadi lemah sangat . Setiap hari kena jumpa orang dah ….

Step 6 – Ini akan menjadikan anda sudah mula menukar weakness tadi jadi strength anda.

Inilah kaedah yang AA buat untuk menjadikan Kelemahan kita menjadi kekuatan .

#youmustmeetabangabu .

PS ; Salam Ramadhan Kareem kepada semua yang mengenali AA dan juga kepada semua kenalan dan juga fan dan follower AbangAbu .

12-4-18 . Garaj Wang

Insha Allah hari ini akan berlangsung Garaj Wang di Setapak . ini adalah kali berapa ratus workshop GARAJ WANG ni ….. dan beribu kot … Allahu Akbar .

Apa benda ni ,,,,, sebenarnya ramai yang hanya akan mula aware akan keadaan kewangan bila mereka lihat , atau rasa sendiri ….. selagi tak … maka mereka tak akan nampak apa apa , akhirnya mereka tak perasan akan kesakitan yang sedang mereka alami.

sama macam kete , jangan kita pakai sampai lah kete tu dah tak le jalan lagi sebab ada benda yang dah rosak abes…. maybe kalau dulu check atay servis , boleh jugak tahu akan keadaan kewangan kita ….

jadi hari ini dalam GARAJ WANG , akan kita periksan akan kewangan kita , dan benda tu kena lah masuk satu sistem untuk periksa, dan anda sendiri akan lakukan suapay anda dapat rasakan nya.

inilah yang akan AbangAbu berikan dalam sesi GARAJ WANG …. akhirnya akan sendiri rasa lah . Kan

jal l;agi nak start …. mlm nanti update lah ye

 

#mentorkewanganno1asia #abangabu #mekanikwang #jutawan #kaya#

Hati yang BERSEH ‘ Asset untuk Kejayaan seorang hamba.

Apa lah AA , tulis pasal benda benda macam ni plak , orang kenal AA sebab pasal duit ke bisnes ke …. heheheh

tu lah , ramai ni anggap macam tu … kan .. sebenarnya yang betul betul bawa kejayaan adalah hati yang berseh …. sebab dari hati yang berseh lah akan terwujudnya pelbagai perkara perkara dan perbuatan yang membawa kejayaan .

AbangAbu buat satu contest , saje nak nengok apa yang orang selalu rasa perlu untuk mencapai kejayaan dalam bisnes…. Saya dah tahu ramai yang akan jawap semua benda benda yang biasa kita dengar dari orang orang yg dah sukses dalam bisnes dan dalam seminar dan dalam bacaan buku buku dan sebagainya .

Sebenarnya kejayaan dan kekayaan yang sebenar adalah selepas kita mati. orang orang yang kaya adalah yang mati dalam keadaan yang di terima Allah . yang mati dalam keadaan iman dan islam . dan yang mengucap kalimah syahada . yang mati dalam solat , mati membaca Al quran , mati dalam keadaan berzifir , yang mati dalam mengajar kan ilmu dan yang mendapatkan ilmu .

Dalam Bisnes , ramai yang juga berpendapat untuk berjaya tak boleh lah baik sangat dan kena jadi jahat ….. yang sebenarnya salah , kerana tak sebegitu .

Juka anda seorang yang hati berseh maka , anda pasti hanya melakukan benda yang betul dan bukan salah … walaupun perkara itu boleh menjadikan orang lain marah atau tidak suka kan kita.

bila ada hati yang berseh , kita akan ada semangat untuk berjaya dan ingin mencapai kejayaan , kerana anda mahu melakukan kerana Allah , dan pasti hati sebengi ingin memberikan kebaikan kepada yang lain .

Bila ada hati yang berseh kita akan hanya buat benda benda yang membawa kebaikan dan tidak akan sekali pun bersuhabat dalam segala agenda yang tidak baik .

Bila ada hati yang baik , anda ingin menolong dan tidak sekali pun anada akan menykarkan sesiapa pun .

Bila ada hati yang berseh , pastinya hubungan dengan ALLAH akan di jaga rapi .

Sebab tu , ramai kita tak dapat terima kejayaan orang lain . kita takut nak puji orang lain , kita takut nak refer orang lain kepada bisnes yang lebih sesuai atau perkhidmatan yang lebih sesuai dari kita .

semua itu kerana tidak mempunyai HATI yang BERSEH .

jom semai kan Hati yang Berseh .

saje je nak tulis … menulis ni …. macam tak reti lah beb …. plain je …

tapi insha allah nanti kalau anda komen saya boleh ;ah improve