Home + Announcements
Category

+ Announcements

tahukah anda tahun 2017 dan 2018 adalah tahun kewangan , walaupun ekonomi dijangka merosot dan dalam keadaan tidak stabil ramai bakal jutawan akan dilahirkan.

ini kerana , terdapat peluang peluang bagi sesiapa sahaja yang memiliki ilmu kewangan , mereka inilah yang akan dapat mengambil kesempatan dari peluang peluang yang akan timbul.

bagi anda yang tiada ilmu kewangan akan pula merasai kesukaran .

Jangan anda ketinggalan lagi…. kuasai ilmu kewangan .

Program GARAJ WANG 3.3.3 Adalah satu program unik yang direka khas untuk anda yang ingin mengenali akan potensi kewangan mereka dalam mencapai taraf kewangan yang diinginkan.

program 1 hari ini akan membuka minda anda dan juga memberikan anda peluang untuk mengenali akan keadaan kewangan anda .
Anda juga akan diberikan meter wang anda untuk mengetahui akan status kesihatan kewangan anda.

jangan lepaskan peluang ini

hanya 30 tempat sahaja untuk setiap sesi ini.

**** INI BUKAN PROGRAM SKIM CEPAT KAYA / INSURAN/ MLM atau sebarang jenis PELABURAN*******************************

Apa kata peserta yang sudah menghadiri program ini.

Nadrah Ahmad :
ameen, ameen, ameen ya Rabb.
Terima kasih Abg Abu bagi ilmu, banyak sangat manafaat saya dan husband dapat.. Semoga dirahmati Allah..

fauzi :
Saya dah pergi seminar ni. memang terbaeeeek.

******************************************************
PROGRAM WANG3.3.3 bersama AbangAbu aka MEKANIK$
******************************************************

16 OCTOBER 2017 …. GARAJ WANG- JOHOR BAHRU

Now Asia International Sdn Bhd

Tempat: HOTEL TROPIKAL INN . JOHOR BAHRU . Jalan Gereja .

 

Fee : RM197 untuk seorang./RM297 untuk 2 orang / 347 untuk 3 orang

untuk keterangan sila hubungi 010-3028769 / 019 7510509 ( Team AA)
atau email info@nowasia.sg

Cara pembayaran
bank transfer :
MayBank – 555135109019

Pay pal – abangabu@nowasia.sg


No of Pax



setelah membuat pembayaran sila Whatsapp  bukti pembayaran
013-7556195 atau email ke abangabu@nowasia.sg

September 7, 2017 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

SALAM 1 CASHFLOW MALAYSIA .

 

cashflow 1
==============================================================================================================================================================================================================

8 OCTOBER 2017 – UPM SERDANG , KL  ( FINAL CASHFLOW COMPETITION )

100 peserta akan bertanding menjadi JUARA CASHFLOW 1 MALAYSIA yang pertama . Dimana semua yang turut serta mempunyai juga peluang untuk bertemu Robert Kiyosaki secara LIVE di Singapura pada 14 dan 15 October 2017 .

Untuk Sertai terus Pertandingan Cashflow ini ada 2 package .

Package SILVER — RM100

  • Bertanding dalam permainan Cashflow

Package GOLD —RM500

* Bertanding dalam permaian Cashflow

* mendapat tiket untuk ke Singapura ke Seminar 2 hari Business Summit bersama Robert kiyosaki 14 dan 15 October 2017 . Nilai sebenar tiket RM1500 , untuk anda hanya RM500 sahaja .

Untuk maklumat sila whatsapp 019 751 0509 .

==============================================================================================================================================================================================================

 

 

September 6, 2017 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Assalamualaikum ? Apa Khabar semua …

Lama juga tak update Blog ini kan , mungkin AbangAbu ni suka tulis sendiri kat blog ini , tu yang sebab masa suntuk tak dapat tulis …. Tapi rasanya lepas ni banyak kena tulis sebab banyak activiti berlaku ….

Yang ini untuk maklumkan bahawa setiap hari Khamis pada jam 515pm to 6pm AbangAbu akan bersiaran di radio secara LIVE … dan pendengar boleh dengar melalui radio gelombang 94.2 fm di singapore  atau secare Online di link Bawah ini

NAK DENGAR LIVE ABANGABU KAT RADIO WARNA HARI KHAMIS JAM 5.15 PM to 6PM 

AbangAbu juga Ingin membuka peluang untuk semua pendengar juga untuk bertemu AbangAbu dalam sesi COACHING WANG dengan AbangAbu .

SESI COACHING ini akan di jalankan setiap RABU dan KHAMIS .. Bagaimana pun perlu ada appointment kerana ianya di jalankan dalam kumpulan kecil .

HARI RABU –  Jam 8pm to 10pm , Bukit Batuk West Mall @ Coffee Bean . Whatsapp 6591463164

atau

HARI KHAMIS – Jam 9am to 11am , Bukit Batuk West Mall @ Coffee Bean . Whatsapp 6591463164

PS : Bagi anda yang masih belum downlaod EBOOK PERCUMA AbangAbu ( ABU SUCCESS METHOD )  Dapatkan sekarang !

 

 

July 28, 2017 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Hari ini adalah ulang tahun perkhawinan saya dengan isteri saya Zahira Banu yang ke 19.

Alhamdullilah , Moga Allah akan terus merahmati perkahwinan kami ini. Moga Allah memaafkan segala dosa dosa kami dan menjadikan kami pasangan yang akan kekal bersama di Syurga .

BEST BEST BEST

November 26, 2014 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Satu program yang di reka untuk memberikan peluang kepada semua orang memahami akan konsep menjana duit. Program ini direka setelah AbangAbu dapati orang ramai sudah mempunyai ilmu ilmu teori yang banyak sekali dan ada yang telah membayar puluhan ribu dalam mendapatkan ilmu ilmu teori yang ditak pernah mereka praktik kan kerna tiada bantuan atau galakan ataupun tunjuk ajar . ini menjadikan segala yang mereka belajar itu hanya untuk pengetahuan dan bukan perubahan hidup.

Walau ada perubahan hidup ianya tidak untuk jangka masa yang lama dan hanya bertahan untuk sementara waktu sahaja,

Apa yang ingin AbangAbu kongsikan dalam CABARAN 101010 ini adalah cara untuk menjana duit atau dalam satau falsafah engeris ( make  them to practically how to fish rather them telling them how to fish or give them the fish)

Jadi konsep ini amat unik dan ianya banyak mengandungi pengalaman AbangAbu sendir =i dalam perjalanan kehidupan AbangAbu.

Jangan jadikan apa apa alasan pun kerana tidak hadir ke sesi pengenalan ini kerana ini mungkin kali terakhir dijalankan secara percuma untuk Masyarakat Singapura dan juga sesiapa pun yang ingin turut serta.

Jangan terlambat …. anda boleh register seperti yang tertera di brochure di atas atau anda boleh register di facebook https://www.facebook.com/events/479880038697791/

Apa pandangan anda?

September 5, 2012 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

AbangAbu would like to just keep in touch with you all my brothers and sisters.

Due to the upcoming programs as well new initiatives , i never had a chance updating my blog… I will be updating my blog regularly so that you will be informed about latest happening in my journey .

And i would like to answer any questions that you might have thru my blog post , that will be more useful indeed for this blog yah

Do email me any questions you have to abangabu@nowasia.sg

April 4, 2012 1 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

AbangAbu ingin memberitahu anda semua satu Program baru 2012 yang akan berlangsung pada April ini.

Seminar Wang Power ini adalah gabungan antara Dr Azizan Osman dan Mekanik Wang @AbangAbu.

Program ini adalah satu usaha dalam memjadikan masyarakat Melayu menjadi masyarakat yang berjaya dalam segala segi termasuk kewangan peribadi dan keluarga.

Mula Daftar untuk mendapatkan TIKET secara PERCUMA selagi tiket masih ada di   SEMINAR WANG POWER  

 

Sebagai Hadiah kerana melawat blog saya ,bagi semua pembaca Harian Metro . Dapatkan Ebook Percuma saya A.B.U Success Method secara Percuma dari link ini  ABU SUCCESS METHOD 

( PS/; AWEBER Sedang buat maitainance hari in 4/3/2012 jadi kalau takde link untuk download sila datang kembali esok )

 

 

 

 

 

March 3, 2012 5 comments
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

This is a great announcement that AbangAbu would like to share with all of you.

There will be nomination for AASB Enterprising Entrepreneur Award! This is an initiative to award and recognize small business owners enterprising spirit in running their businesses.

This Award is to inspire them to move to the next level in their business journey. There will be 12 honorees selected to receive AASB Enterprising Entrepreneur Award.

The Award Ceremony will be taking place on 1st May 2012. Awards gala expected to attracts more than 400 business owners and executives and labeled as “the networking event of the year.” Don’t miss the chance to do business with the “who’s who” of the Malaysia small business community.

February 13, 2012 1 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Tersentuh hati AbangAbu mendengar seorang peserta yang datang ke satu sesi AbangAbu . Seorang wanita yang berumur lebih kurang 58 tahun dan tidak beberapa sihat kerana mempunya penyakit lemah badan yang kuat. Ini memaksa beliau tidak dapat melakukan sebarang pekerjaan.

Mempunyai 4 orang anak dimana yang paling tua berusia 22 tahun yang berkerja sambilan di KFC , dan suami beliau berkerja sebagai pengurus stor. pendapatan bulanan mereka adalah $1800.

AbangAbu memang sedar bahawa untuk mengurus sebuah keluarga dengan 1800 di Singapura memang sukar dengan juga kos kos perubatan.

Dalam sesi itu beliau berkongis yang mereka selalu tidak makan kerana tiada duit untuk mereka membeli barang barang memasak.

AbangAbu amat prihatin akan nasib anak anak mereka , apa kah akan terjadi? Ada ini hanya satu satu kes sebegini atau banyak lagi yang menimpa nasib yang sama?Apakah yang harus sebagai masyarakat kita lakukan untuk mengubah nasib nasib orang seperti

kakak Nur Aisah Binte Ibrahim… yang tinggal dikawasan Jurong West. AbangAbu ingin meminta sesiapa yang ingin menderma agar keluarga ini akan mendapat makan yang mencukupi. Anda boleh call kakak ini sendiri sekiranya ingin memberikan bantuan HP:84322434.

AbangAbu memang sedih sangat selepas mendengar cerita beliau dihadapan lebih kurang 55 perserta yang datang. Moga moga Allah akan meringankan beban keluarga ini.

November 13, 2011 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest

Great readers and my beloved friends, brothers and sisters. All praises to ALLAH. the creator of the universe.

It been a proud moment for me to been awarded ASEAN OUTSTANDING YOUNG ENTREPRENEUR AWARD in HANOI ,  city of Vietnam on the 14th October 2011.

A number of 4 from Singapore were selected and to receive the award. Including SHAKE SHUSHI owner Mr Douglas Foo , FREIGHT LINKS Owner Eric , Synergu Group mr henry and myself.

October 16, 2011 0 comment
0 Facebook Twitter Google + Pinterest
Newer Posts