Hati yang BERSEH ‘ Asset untuk Kejayaan seorang hamba.

Apa lah AA , tulis pasal benda benda macam ni plak , orang kenal AA sebab pasal duit ke bisnes ke …. heheheh

tu lah , ramai ni anggap macam tu … kan .. sebenarnya yang betul betul bawa kejayaan adalah hati yang berseh …. sebab dari hati yang berseh lah akan terwujudnya pelbagai perkara perkara dan perbuatan yang membawa kejayaan .

AbangAbu buat satu contest , saje nak nengok apa yang orang selalu rasa perlu untuk mencapai kejayaan dalam bisnes…. Saya dah tahu ramai yang akan jawap semua benda benda yang biasa kita dengar dari orang orang yg dah sukses dalam bisnes dan dalam seminar dan dalam bacaan buku buku dan sebagainya .

Sebenarnya kejayaan dan kekayaan yang sebenar adalah selepas kita mati. orang orang yang kaya adalah yang mati dalam keadaan yang di terima Allah . yang mati dalam keadaan iman dan islam . dan yang mengucap kalimah syahada . yang mati dalam solat , mati membaca Al quran , mati dalam keadaan berzifir , yang mati dalam mengajar kan ilmu dan yang mendapatkan ilmu .

Dalam Bisnes , ramai yang juga berpendapat untuk berjaya tak boleh lah baik sangat dan kena jadi jahat ….. yang sebenarnya salah , kerana tak sebegitu .

Juka anda seorang yang hati berseh maka , anda pasti hanya melakukan benda yang betul dan bukan salah … walaupun perkara itu boleh menjadikan orang lain marah atau tidak suka kan kita.

bila ada hati yang berseh , kita akan ada semangat untuk berjaya dan ingin mencapai kejayaan , kerana anda mahu melakukan kerana Allah , dan pasti hati sebengi ingin memberikan kebaikan kepada yang lain .

Bila ada hati yang berseh kita akan hanya buat benda benda yang membawa kebaikan dan tidak akan sekali pun bersuhabat dalam segala agenda yang tidak baik .

Bila ada hati yang baik , anda ingin menolong dan tidak sekali pun anada akan menykarkan sesiapa pun .

Bila ada hati yang berseh , pastinya hubungan dengan ALLAH akan di jaga rapi .

Sebab tu , ramai kita tak dapat terima kejayaan orang lain . kita takut nak puji orang lain , kita takut nak refer orang lain kepada bisnes yang lebih sesuai atau perkhidmatan yang lebih sesuai dari kita .

semua itu kerana tidak mempunyai HATI yang BERSEH .

jom semai kan Hati yang Berseh .

saje je nak tulis … menulis ni …. macam tak reti lah beb …. plain je …

tapi insha allah nanti kalau anda komen saya boleh ;ah improve

“MANUAL”FITNESS KEWANGAN PERIBADI D.I.Y COACHING

Manual Fitness Kewangan Peribadi DIY Coaching  .
KENALI 10 OTOT OTOT KEWANGAN yang penting untuk menjadikan KEWANGAN yang KUKUH.
program coaching kewangan DIY . AbangAbu.

10 Sendi terdiri dari :

1- Situasi Semasa Anda  (KREDIT PROFIL)

2. Matlamat Anda ( Gol KEWANGAN )

3. Memaksimumkan keadaan Semasa Anda ( KEWANGAN BULANAN)

4.Memasang/Membaiki Kebocoran ( BAJET URUS BELANJA)

5.Perancangan masa Depan (SIMPANAN PERIBADI)

6.Keteguhan Kewangan (URUS HUTANG)

7.Mengharapkan Yang tidak Di jangka (PERLINDUNGAN KEWANGAN)

8.Tenaga Kewangan Anda (JANA WANG)

9.Kepercayaan Anda ( WASIAT WANG )

10. Persekitaran Kewangan Anda ( ZAQAT & TAX )

Setiap sendi ini diberikan checklist yang mengandungi 10 soalan . bermaksud 100 soalan yang perlu di nilai markah mereka mengikut perhitungan anda. Ini adalah proses PENILAIAN FITNESS KEWANGAN .

Continue reading “MANUAL”FITNESS KEWANGAN PERIBADI D.I.Y COACHING

HADIAH UNTUK PERSEDIAAN UNTUK TAHUN BARU 2018 .

Untuk dapatkan Bimbingan 10 Hari dalam persiapan untuk tahun 2018 …… Dapatkan Hadiah yang AbangAbu berikan di Radio Warna ……….

WANG-ACTION-PROCESS 3/3 – SEDIAKAN BAJET

Amacam ? Dah buat ke benda semalam ….  Kalau belum buat dulu

 

WAP 1/31
WAP 2/31

Hari ini nak cerita sikit pasal benda paling penting tapi paling yang orang tak buat .

BAJET ….. BULANAN ……  kalau tanya semua cakap dia orang pernah buat ……  tapi lepas tu tak buat lagi …. itu lah masalahnya ..

Tapi , AbangAbu nak u all , mula sit down malam nanti , cuba tulis bajet untuk bulan akan datang , berapa yang di perlukan untuk belanja bulan depan .

Ini akan memastikan anda tahu mana wang pendaatan anda pegi atau akan pegi…. pas tu dah boleh agak bila duit akan abes …. paham ke paham …

 

Jadi jangan tunggu cukup bulan baru mencari , mana lah duit gaji aku , masa dah tak cukup baru nak terkial kial plan buat itu dan ini …

So apa lagi , buat je apa yang AbamgAbu suruh buat ….. Jangan cakap aku dah buat …. buat lagi ….. okie ….  Buat dan nengok apa keadaan wang u all….

Jadi untuk hari ini , tu je kena buat ….. ini adalah cabaran AbangAbu untuk u all…… BUAT dan jangan Tak Buat ……

BEST BEST BEST !

KOMEN ! dan SHARE POSTING ni pada kenalan ,,, dan ajak ramai sertai program ini ,

 

WANG-ACTION-PROCESS 2/31 HARI ABANGABU AJAR KAEDAH BETULKAN KESIHATAN KEWANGAN ANDA

Dah buat ke , Activiti 1 dalam ACTION Hari Pertama Dah buat ke belum ? Kalau dah buat tahniah . Kalau belum anda memang tak layak baca yang seterusnya , sebab tak guna kalau benda ni kita baca je dan tak buat .

AbangAbu buat benda ni untuk anda semua mula lakukan , Jadi bertindak ye….

WANG-ACTION-PROCESS 1 

TASK HARI INI .

AbangAbu nak kenalkan pulak hari 2 ini dengan satu aktiviti baru .

Mula kira NET WORTH . Maksudnya adalah jumlah kekayaan anda …… paham ke ? Ok biar AA terangkan dengan lebih jelas lagi .

Mula dengan kira benda benda yang  ada nilai .

1.Bermula dengan Tunai yang anda ada .

2.Deposit dalam bank akaun anda .

3. duit anda yang ada pada orang lain yang perlu di bayar pada anda .

4.Nilai jumlah yang ada dalam caruman EPF anda

5. Duit Insurans anda ( hanya tulis CASH VALUE insuran anda )

6. Nilai Semasa Saham Saham atau Unit trust mengikut harga pasaran anda .

7. Nilai semasa harta benda seperti kereta anda dan lain lain .

8. Nilai semama rumah anda .

9. Apa apa sahaja yang anda rasa ada punyai nilai .

Jumlahkan semua nilai nilai ini . dan anda akan dapat satu jumlah keseluruhan .Ini dinamakan jumlah ASSET

JUMLAH ASSET =

Kemudian kini kira pula semua hutang hutang yang anda perlu selesaikan , seperti

1.Hutamg Rumah
2.Hutang Kereta
3.Hutang Binses

4. Hutang Credit Card

5.Hutang Orang

6. Hutang Tunggakkan .

7. Lain Lain Hutang .

Jumlahkan semua hutang hutang ini , dan dapatkan jumlahnya . Ini dinamakan LIABILITI.

JUMLAH LIABILITI =

 

Sekarang untuk mendapatkan NET WORTH ( NILAI KEKAYAAN )

ASSET + LIABILITI = NET WORTH .

Beginilah untuk kita dapatkan NET WORTH .

 

Proces ini adalah penting , untuk kita teruskan  W+A+P  kita …… SO buat sekarang .

 

SHARE pada Kenalan anda , untuk mereka juga dapat benefit from AbangAbu punya sharing .

Jangan Lupa download ebook percuma ABU SUCCESS METHOD percuma . KLIK SINI 

 

BEST BEST BEST

 

 

CABARAN 1/31hari MEKANIK WANG – AbangAbu ajar pasal betulkan kesihatan kewangan

Hari ini AbangAbu ingin mulakan satu proses dalam membina satu keadaan kewangan yang sempurna dalam kehidupan kita semua .

Jadi setiap Hari di Blog abangabu.com ini akan AA update atau pun berikan satu cabaran setiap hari untuk 31 hari , Ini bermaksud setiap hari anda kena jalankan cabaran yang akan AA berikan … Jika anda just mula follow benda ini anda akan mula merasa kelaianan dalam kewangan anda .

 

AbangAbu juga akan recommend kelas kelas , buku buku , workshop yang mungkin boleh anda sertai untuk memperkasakan kewangan anda mengikut matlamat yang anda tetapkan …

 

Jadi bersedia dari sekarang dan sentiasa baca update di Blog ini dan juga SHARE di facebook anda …. Moga moga usaha kita ini aakan mendapat rahmat Allah .

 

 

untuk hari 1 ni , AA nak anda hanya mula rekodkan semua perbelanjaan . Bermula hari ini semua perlu di rekodkan . Alasan tidak atau lupa di denda dengan membayar RM10 kepada Tabung AbangAbu , yg di akhir 10 hari nanti akan di berikan pada AbangAbu , untuk kita dermakan pada badan yang terpilih.

Tak kira apa pun perbelanjaan perlu di rekodkan /

 

itu sahaja untuk Hari ini dan cabaran Pertama.

 

#cabaran31MekanikWang .

GARAJ WANG $ ABANGABU – Kuasai Kewangan Anda. (Selasa – 10/4 Batch 1, 11/4 batch 2 , 12/4 batch 3

NAK  TAHUN 2018 Menjadi sangat BEST Dalam KEWANGAN anda!!!!!

NAK  TAHUN 2018 menjadi tahun yang anda meningkat simpanan kewangan anda lebih  dari yang sedia ada !!!!!
NAK  TAHUN 2018 menjadi tahun yang anda mula membina ASET ASET yang membawa pendapatan !!!!!!

 

ADA SATU PEMBAHARUAN YANG PALING ISTIMEWA PADA TAHUN 2018 ini ……

Satu MANUAL FITNESS KEWANGAN – SELF COACHING . DIY …  diberikan  untuk anda dalam sesi ini . Satu lagi produk unik dari satu satunya MEKANIK WANG bertaraf antarabangsa ……

Kalau anda ingin mencapai benda benda di atas ni , kenalah bertindak kan kan kan ……. Tapi nak bertindak kena lah ada ilmu kan kan kan …. tapi sebelum nak belajar ilmu apa yang kena ada …… kena lah kenal keadaan sekarang serta apa profil kewangan anda …………

GARAJ WANG ……… kenali potensi kewangan anda ? adakah anda STABIL? SUKAR? SUKSES? CERMERLANG?

dapatkan jawapan anda pada sesi ini ,,, dalam ujian METER WANG . Ini akan memberikan keadaan hubungan anda dan wang . disini anda akan dapat  jawapan untuk mengenali keadaan hubungan nada dengan kewangan.

Jangan anda ketinggalan lagi…. kuasai ilmu kewangan .

Program GARAJ WANG  Adalah satu program unik yang direka khas untuk anda yang ingin mengenali akan potensi kewangan mereka dalam mencapai taraf kewangan yang diinginkan.

program 1 hari ini akan membuka minda anda dan juga memberikan anda peluang untuk mengenali akan keadaan kewangan anda .

 

jangan lepaskan peluang ini

hanya 36 tempat sahaja untuk setiap sesi ini.

**** INI BUKAN PROGRAM SKIM CEPAT KAYA / INSURAN/ MLM atau sebarang jenis PELABURAN*******************************

Apa kata peserta yang sudah menghadiri program ini.

Nadrah Ahmad :
ameen, ameen, ameen ya Rabb.
Terima kasih Abg Abu bagi ilmu, banyak sangat manafaat saya dan husband dapat.. Semoga dirahmati Allah..

fauzi :
Saya dah pergi seminar ni. memang terbaeeeek.

******************************************************
PROGRAM WANG3.3.3 bersama AbangAbu aka MEKANIK$
******************************************************

10 Mac  2018…. GARAJ WANG- KUALA LUMPUR

Now Asia International Sdn Bhd

Tempat: 43-3-A , Jalan Langkawi , Platinum Walk , Danau Kota , Kuala Lumpur , 51300 .

PACKAGE PACKAGE YANG DI BERIKAN ADALAH SEPERTI DI BAWAH INI.

untuk keterangan sila hubungi 010-3028769 / 019 7510509 ( Team AA)
atau email info@nowasia.sg

Cara pembayaran
Kaedah BANK TRANSFER  :
MayBank – 555135109019

setelah membuat pembayaran sila Whatsapp  bukti pembayaran

019-7510509 atau email ke abangabu@nowasia.sg

CASHFLOW COMPETITION 1MALAYSIA

SALAM 1 CASHFLOW MALAYSIA .

 

cashflow 1
==============================================================================================================================================================================================================

8 OCTOBER 2017 – UPM SERDANG , KL  ( FINAL CASHFLOW COMPETITION )

100 peserta akan bertanding menjadi JUARA CASHFLOW 1 MALAYSIA yang pertama . Dimana semua yang turut serta mempunyai juga peluang untuk bertemu Robert Kiyosaki secara LIVE di Singapura pada 14 dan 15 October 2017 .

Untuk Sertai terus Pertandingan Cashflow ini ada 2 package .

Package SILVER — RM100

  • Bertanding dalam permainan Cashflow

Package GOLD —RM500

* Bertanding dalam permaian Cashflow

* mendapat tiket untuk ke Singapura ke Seminar 2 hari Business Summit bersama Robert kiyosaki 14 dan 15 October 2017 . Nilai sebenar tiket RM1500 , untuk anda hanya RM500 sahaja .

Untuk maklumat sila whatsapp 019 751 0509 .

==============================================================================================================================================================================================================

 

 

MALAM INI … di AbangAbu mekanik Wang Facebook PAGE ,,,, LIVE

Nak tahu pasal buat duit … than jom tune in lah ke Facebook LIVE AbangAbu mekanik Wang …. sebab memag nak sembang pasal kaedah kaedah yang akan AA share dengan peserta passport Wang ….

Dah register ke belum

7 october 2017 ……. JOM JOM JOM …

ABANGABU MEKANIK WANG 

SINGAPORE :ABANGABU di RADIO WARNA 94.2 FM SINGAPORE MEDIA CORP

Assalamualaikum ? Apa Khabar semua …

Lama juga tak update Blog ini kan , mungkin AbangAbu ni suka tulis sendiri kat blog ini , tu yang sebab masa suntuk tak dapat tulis …. Tapi rasanya lepas ni banyak kena tulis sebab banyak activiti berlaku ….

Yang ini untuk maklumkan bahawa setiap hari Khamis pada jam 515pm to 6pm AbangAbu akan bersiaran di radio secara LIVE … dan pendengar boleh dengar melalui radio gelombang 94.2 fm di singapore  atau secare Online di link Bawah ini

NAK DENGAR LIVE ABANGABU KAT RADIO WARNA HARI KHAMIS JAM 5.15 PM to 6PM 

AbangAbu juga Ingin membuka peluang untuk semua pendengar juga untuk bertemu AbangAbu dalam sesi COACHING WANG dengan AbangAbu .

SESI COACHING ini akan di jalankan setiap RABU dan KHAMIS .. Bagaimana pun perlu ada appointment kerana ianya di jalankan dalam kumpulan kecil .

HARI RABU –  Jam 8pm to 10pm , Bukit Batuk West Mall @ Coffee Bean . Whatsapp 6591463164

atau

HARI KHAMIS – Jam 9am to 11am , Bukit Batuk West Mall @ Coffee Bean . Whatsapp 6591463164

PS : Bagi anda yang masih belum downlaod EBOOK PERCUMA AbangAbu ( ABU SUCCESS METHOD )  Dapatkan sekarang !